Sayfalar

Cuma, Mayıs 06, 2005

Kaya Kurabiye

Kaya Kurabiye

Dün akşam eşim hadi kaya kurabiye yap da yiyelim diyince ben de zevkle giriştim işe. Hazırlaması çok kolay ve pişirme süresi de kısa olduğu için gerçekten pratik bir tarif. Tarif sevgili Hatice'nin sitesinden. Artık margarin kullanmamaya çalıştığım için bu sefer kurabiyedeki 250gr margarin + 1 çay bardağı sıvıyağ yerine sadece 1 su bardağı zeytinyağı kullandım. Yumurta sayısını 1 azaltarak 2 adet yumurta kullandım. Bunun dışındaki herşey aynıydı. Sitedaşım sevgili Hatice margarinlisinden daha güzel olduğunu söyleyince sevincim daha da bir arttı. Çünkü kurabiyeleri artık margarin kullanmadan da rahatlıkla yapabileceğiz.

9 yorum:

suTLukaHve dedi ki...

ay cok sirin bisi bu.ben de vaktim olunca yapicam.

Adsız dedi ki...

emin ol tadı da bir harika. yarım ölçülerle de yapabilirsin daha az kilo alayım dersen :))

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Boşu boşuna margarin kullanılıyor. Eminim tadı nefis olmuştur. Ellerine sağlık.

Hanife dedi ki...

Merhaba..
Margarini bende en aza indirmeye caliriyoruim. Yemeklere asla koymam ama pogaca ve kuyrabiyelerde gereklidir diye bilirdik ama hicde sorun olmuyor bencede.. Bu kurabiyeyei yillardair yapmadim. denemeliyim yakin zamanda..Ellerine saglik Sulecim..

Adsız dedi ki...

Sevgili Aslı ve Hanife gerçekten de margarin kullanmaya hiç gerek yokmuş. Tadı da çok güzeldi. Denemenizi tavsiye ederim.

Gaye dedi ki...

merhaba, tarifinizi yaptım ve yeni fırından çıkardım. süper gözüküyorlar..sıcak sıcak bir tanesini yedim bile :) kuraiye yapacağım zaman sizin blogunuzdan faydalanıyorum, bunun nedeni sıvı yağ :) ellerinize sağlık. sevgiler..

Adsız dedi ki...

gaye, afiyet olsun. blogumuzdan yararlanmana çok sevindim. sevgiler..

DENİZSEFASI dedi ki...

tarifinizi denedim, harika oldu, paylaşımınız için çok teşekkürler.

uzun zamandır margarin kullanmadığım için kurabiye yapamıyordum. artık bol bol yiyebiliriz.

sevgiler....

Adsız dedi ki...

beğendiğinize sevindim. afiyet olsun..