Sayfalar

Perşembe, Mayıs 12, 2005

Çilekli Kup

Çilekli Kup

Dün akşam hafif bir tatlı olsun diye bu kupları yaptım ama fazla hafif olmuş ; eşim tatlı yerine koymadı. Diyet yapanlar için güzel bir tatlı olabilir dedi. Eşim için de şerbetli bir tatlı yapayım yakında...

Malzemeleri ayrıca vermiyorum.Bu ölçülerde 2 adet kup oldu; bir tel süzgeçin içine kağıt havlu yerleştirip içerisine 3/4 su bardağı yoğurdu koyun ve 1,5-2 saat kadar bekletin. Daha sonra yoğurdu bir tabağa alın; içerisine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ekleyin ve karıştırın. 6-7 adet çileği küp küp doğrayın.Kupların altına biraz yoğurttan koyun. Sonra çileklerden koyun. Daha sonra 1-1,5 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi ve 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu ekleyin her kupa. Sonra yine yoğurt ve çilek yerleştirin. En üstüne de hindistan cevizi serpin.

Afiyet olsun...

3 yorum:

Hanife dedi ki...

cok lezzetli gozukuyor. Bende boyle hafif tatlilara bayilirim. Benim esimde serbetlileri tercih eder ama olsun, biz sadece kendimize yapariz:))
Ellerine saglik..

Adsız dedi ki...

ellerinize saglık,denemek isterdim ama keten tohumu ve yulaf ezmesi bulamayacagım için deneyemem heralde.Ama yogurt ve çilek bir arada gerçekten çok güzel oluyor.Denedigim tarifleri yazmaya çalışırım.Kolay gelsin, sevgiler........

Adsız dedi ki...

Hanife çok teşekkürler :)
Zeynep, yulaf yerine içersine bisküvi parçaları da koyabilirsin.Keten tohumu olmadan da olur.Yorumlarını hep bekliyoruz :)
Sevgiler...