Sayfalar

Salı, Nisan 29, 2014

Kaşar Peynirli Poğaça



























Hafta sonu pazar sabahı 7:00'de kalkıp yürüyüş yaptım mis gibi temiz havada. Dönüşte canım nasıl poğaça çekti, eve girince Dr Oetker tariflerinden bunu gözüme kestirdim. Aslında aklımda mayalı değil kabartma tozlu poğaça yapmak vardı, yetişir yetişmez derken yoğurmuştum bile hamurunu. Hamur mayalanırken kahvaltı sofrasını hazırladım, fırına verdiğimde de çayı. Öğleden sonra da kalanları yağmur yağarken yine çayla tükettik.. Güzeldi :)

Malzemeler: 

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı tam buğday unu
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • üzeri için yoğurt, susam, çekirdek içi
Yapılışı:

Unu derin bir kaseye alın, maya, şeker ve tuzu ilave edin. Yoğurt, yumurta, yağ ve sütü ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelince üzerini streç filmle kapatıp sıcak bir yerde mayalandırın. 30-40 dk mayalanan hamuru un serpili tezgaha alın ve yuvarlak bir şekil verin. Merdane yardımıyla yarım cm açın. Kaşar rendesini serpiştirin ve rulo yapın. Yaptığınız ruloyu biraz uzatarak inceltin. 14 parçaya bölün. Her bir parçayı kaşar peynirleri dışardan görünmeyecek şekilde şekillendirin. Maksat eriyip taşmasını engellemek. Fırça ile yoğurt sürüp dilerseniz susamla süsleyin. 180 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirin. Böylece ısınana kadar mayalanmış olacak. Altı üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..

2 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Burda da mayali sandigim üzerinde kasar peynirli uzun hamurlar var ve kizim bayiliyor,cok nadir aliyorum ama kendim yapmak istiyorum,acaba onlarinkinde de icinde kasar varmi,sizin tarifinizde cok isime yarayacak,tesekkürler elinize saglik!