Nisan'ın doğum gününü dün kutladık. 3. yaşını doldurdu yavrum. Ortasında bebek olan pasta yapma fikri vardı aklımda. Ancak Nisan Dr Oetker'in pasta kitapçığında bu pastayı görünce bunu yap diye tutturdu. Bana da yapmak düştü :), Kedi dili ile biraz yorumlayarak son şeklini verdim.
Malzemeler:
Keki İçin:
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 50 gr tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker (daha az kullandım yine de tatlı olmuştu)
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1 paket antep fıstıklı puding
- 2,5 su bardağı süt (450 ml kullandım)
- 5-7 çilek
- 20 gr çikolata
- 1-2 çay kaşığı toz antep fıstığı
Kenarları için:
- yarım paket kedi dili
Yapılışı:
Keki için un, nişasta ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Yağ ve şekeri mikserle çırpın. Yumurta ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin. Unlu karışımı da ekleyin ve karıştırın. 20-22 cm yuvarlak veya linkteki gibi kalıbınız varsa onda pişirin. Pasta çemberinde pişirecekseniz hamurunuzun kıvamına dikkat etmelisiniz, yanlardan hamur taşabiliyor. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip, soğuyan kekinizi kalıptan ve kağıttan ayırıp servis yapacağınız tabağa yerleştirin. Temizlediğiniz çemberi ayarlayarak kekin etrafına geçirin ve kenarlarına ortadan ikiye bölmüş olduğunuz kedi dillerini sıralayın. Çemberi son boyuta göre ayarlayın ve sabitleyin. Pudingi tarifine göre pişirin. 10 dk soğuttuktan sonra kekin üzerine dökün. Dolapta soğuttuktan sonra, çemberi çıkarın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Çileklerin alt kısımlarını keserek hazırlayın. Pudingin üstüne toz antep fıstığı serpiştirin. Çileklerin ucunu çikolataya batırarak yerleştirin. Kalan çikolatadan şırınga yardımıyla alın ve uğur böceği şeklini verin.
Afiyet olsun..
Kuzucum nice yıllar olsun sana, gözlerin hep kocaman kocaman, umutla baksın dünyaya. Seni çok seviyorum.. İyi ki varsın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder