Sayfalar

Salı, Mayıs 13, 2014

Antepfıstıklı Mufinler
























Evde duran antepfıstıklı pudingi değerlendirmek için arkasındaki tariften esinlenerek resimdeki leziz mufinleri yaptım. Yiyenin duramayıp bir daha yediği bu mufinleri denemenizi öneririm. Toplamda 14 tane küçük kek çıkıyor.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı toz şeker (150 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • Üzeri için Dr Oetker bitter glazür
  • Antep fıstıklı puding
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • Pudding için 2 su bardağı süt
Yapılışı:

Kek için yumurta ve toz şekeri çırpıcı ile 2 dk çırpın. Vanilya, yağ ve yoğurdu ilave edin ve yeniden çırpın.Un ve kabartma tozunu ekleyerek kaşıkla karıştırın. Muffin kalıplarına paylaştırarak 175 dereceye ısınmış fırında yaklaşık 25 dk pişirin. Kekler pişerken pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin ve karıştırarak soğutun. Soğuduktan sonra pudinge damla çikolataları ekleyin ve karıştırın. Pişen kekleri fırından çıkardıktan sonra bir süre soğutun ve üstlerinden bıçak yardımıyla kapak şeklinde parça kesin. Çıkardığınız boşluğa pudingten 1-2 tatlı kaşığı koyun. Yuvarlak kapağı 2 ye bölüp kelebek kanadı olacak şekilde pudingin üzerine yerleştirin. Bitter glazür ile süsleyin.

Afiyet olsun..

1 yorum:

sanayi mutfak dedi ki...

güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..