Sayfalar

Pazartesi, Ekim 03, 2005

Hurmalı Kek















Marketlerde hurma bol miktarda bulunmaya başlayınca yapılacaklar listemdeki bu tarifi denemenin vakti deyip dün pişirdim. Öğleden sonra da çayımıza eşlik etti. Tarif lezzet'in sitesinden. Kalıbım büyük olduğu için ben malzemeleri arttırdım ama hurma miktarını değiştirmemiştim. O da arttırılsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Kendi yaptığım ölçülerle tarifi veriyorum.

Malzemeler :
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker( fazla tatlı sevmiyorsanız azaltılabilir )
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2/3 su bardağı süt
  • 15 adet hurma (arttırılabilir)
  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1/8 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı :

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri şekilde doğrayın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartmatozu, vanilya ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve tahta kaşık ile karıştın. Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra( ben 26 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım) hamuru içine yayın. Önceden ısınmış 175 derece fırında 35-40 dk. kadar pişirin.
Afiyet olsun...

16 yorum:

Burcu Özdoğan dedi ki...

Ellerine sağlık ben ilk kez hurmalı bir tarif gördüm gercekten denemek lazım çok güzel görünüyor

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Burcu, ben de ilk kez denedim ama güzel oluyormuş. Sevgiler...

Sibel dedi ki...

Ramazan boyunca bloglarda bol bol hurmalı tarif göreceğiz diye düşünüyordum ki ilk tarif senden geldi Hatice. Hem de harika bir kek olarak! Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Çok teşekkürler Sibel...

ZeYNeP dedi ki...

Hurmali kek bende hic denemedim, tatmadim, goruntu harika, bende yarin arap markete gidip ramazan sofraliklarimi alacagim, bu kekten yapayim sahurda cayla iyi gider degil mi?
eline saglik

sevgilerimle,
Zeynep

Adsız dedi ki...

Zeynep bence de iyi gider. Keki ertesi gün yediğimde hurma lezzeti daha belirgin geldi bana. Onu da belirtmek istedim. Sevgiler...

fethiye dedi ki...

Gecen gun bir arkadasim elinde cok hurma oldugunu, tarif tavsiye etmemi istemisti. O zaman bildigim bir tek Mine'nin TeaTime'indaki kurabiyelerin tarifini vermistim. Yapmis, getirmisti bana da. *harika* olmuslardi.

Elinde daha hurmasi varsa bunu da onerecegim kesinlikle! Cok lezzetli oluyordur eminim. Tek is Ingilizceye cevirmek :)

Tijen dedi ki...

ben hurmaya yenibahar türü baharatlari çok yakistiriyorum.
benim de bir hurmali kek tarifim vardi ve çok da güzel oldugunu düsünüyorum (yani hurmadan dolayi, ben yaptigim için degil) bir de tatlandirici olarak hurma pekmezi kullaniyordum, bazen buluyorum hurma pekmezini ve çok lezzetli!
tijen

Adsız dedi ki...

Fethiye,hurma tadını kekte çok sevdim ben Kurabiyede beğendiysen bunu da seversin bence.
Tijen Hanım, malzemeler de önemli elbette ama ben yapan kişinin ruh halinin de yemeğin tadına yansıdığını düşünüyorum.
Farklı baharatlarla yeni yeni tanışıyorum aslında ama neye yakışırlar pek bilmiyorum. Bu bilgi çok iyi oldu. Deneyeceğim. Çok teşekkürler.
xtralarge, çok teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüo ellerinize sağlık,hemen mutfaga koştum anne süt varmı die:)annem yok ded..ama başka bi iftara mutlaka denicem.çünkü babam çok sevio hurmayı..hem mübarek bi meyve,efendimiz (SAV)çok tavsie edio,şifalı yanii..ne niyetle yenirse inşlh faideli oluomuş..kekte denemek de çok zekice,allah razı olsun..denemeliyim:):)

Adsız dedi ki...

Merhaba anonymous (?),
umarım denemiş ve beğenmişsinizdir keki.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba Hatice bir süredir younluktan dolay1 yazamam1st1m.Dün hurmali kekten yaptim.Çocuklar1n sayesinde 3 bardak un yerine 4 koymusum biraz kekten çok ekmege benzedi.Ama tad1 çok güzeldi.tesekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Zeynepcim, doğrusu merak etmiştim uzun süredir yazmayınca. Umarım tatlı bir yoğunluktur. Tekrar hoşgeldin ... Keki beğenmene de çok sevindim. Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Evet uzun süre yazamadim Haticecim.Biraz bayram kosturmasi birazda disçiye gidip gelmeler.Ama yinede neler yaptiiniza bakmaya çalistim.Çok güzel tarifler eklediniz ellerinize saglik,firsat buldukça deneyip yazmaya çalisirim artik.sevgiler........

Adsız dedi ki...

BEN AMİNE NEKADAR BECERİKLİSİNİZ KEŞKE BENDE SİZİN GİBİ YAPABLSEM SİTEN HARİKA AYRITILI BİR ŞEKİLDE YAZMIŞSINIZ TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM

Adsız dedi ki...

cok tesekkurler cok guzel oldu