Sayfalar

Cumartesi, Ekim 15, 2005

Nar Çoşkulu Pasta


Bu ayki etkinlik benim için ve sanırım çoğumuz için zorlu geçti. Narı salatada kullanmak dışında hep yiyerek değerlendiğim için nasıl bir tarifte kullanacağımı tasarlamak zor oldu. Tahmin de edeceğiniz gibi ilk pasta denemem başarısızlıkla neticelendi. Ama ondan çıkardığım derslerle dün bu pastayı yaptım. Narı temizlerken de sevgili Figen sayesinde öğrendiğim yöntemi kullandım ve sonuç muhteşem :)) Ne mutfak kirlendi ne de fazla zamanımı aldı.

Malzemeler:

  • 1 adet sade pastapan
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50gr. beyaz çikolata

Hazırlanışı :

Öncelikle nar suyunu elde etmek için yarım kilo nardan elde edeceğiniz tanelerden 1 avuç ayırıp kalanı önce rondoda ezip daha sonra süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ayırın. Bir tencereye unu, 2 kaşık nişastayı ve sütü ekleyin. Ocakta kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynadığında şekerden bir kısmını ( 3 kaşık kadar) ayırarak kalanı ve vanilyayı kremaya ekleyin. Başka bir tencerede 1 kaşık nişasta, ayırdığınız şeker ve nar suyunu kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Bir kısmını pastanın üzeri için ayırın. Daha sonra hazırladığınız beyaz kremanın yarıdan fazlasını bir kaba alıp üzerine narlı kremayı ekleyin. Sonra bu karışımı narlı kremayı pişirdiğiniz tencereye alın ve bir taşım daha pişirin. Beyaz kremanın içerisine çikolatayı parçalara ayırarak ekleyin. Her iki kremayı da mikserle 5 dk. çırpın.

Pastayı hazırlamaya başlarken kekin bir katını 4-5 kaşık sütle ıslatın. Narlı kremanın içerisine ayırdığınız taneleri ekleyin ve bu karışımı kekin üzerine yerleştirin. (Kremanın kıvamı yoğun olmadığından yoğunlaşması için bir süre bu şekilde beklettim ) Daha sonra ikinci kat keki yerleştirin.Yine üzerini süt ile ıslatın Beyaz kremadan süslemek için biraz ayırdıktan sonra kalanı ile pastanın üzerini kaplayın. Ayırdığınız kremayı pastanın üzerine resimdeki gibi sıkın. Ortada kalan kısımı ise ayırdığınız nar sosu ile kaplayın. Dolapta en az 3-4 saat dinlendirin.
Afiyet olsun...


24 yorum:

Burcu ÜNAL dedi ki...

hatice,pasta gerçekten çok güzel gözüküyor. tam bir beş çayı pastası olmuş, hani ingilizlerin yaptığı gibi. o görüntüler aklıma geldi bu pastayı görünce..çok beğendim, ellerine sağlık..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Haticecim belliki pastayla çok uğraşmışsın. Ama değmiş,doğrusu nefis görünüyor. Size afiyet olsun,Özkan'a da selamlar...

Sibel dedi ki...

Hatice bu pasta çok şık olmuş, beyazlığı da ayrı bir zerafet katıyor. Eline sağlık!

Adsız dedi ki...

Haticecim merakla bekliyordum ekleyip ekleyemeyeceğini. Neyseki sonuç resimlerden göründüğü üzere muhteşem olmuş. Ellerine sağlık. Zahmetlerinin sonucunda gözlerimiz bayram etti. :)

zinnur dedi ki...

Hatice, pastanin gorunusu ve rengi harika. Ayni zamanda eminim nar tadi da belirgin bir pasta olmustur. Ellerine saglik.

Basak dedi ki...

Çok sevimli ve emek isteyen bir pasta. Oldukça uğraşmışsın ama değmiş çünkü çok güzel görünüyor. Bu şekli vermek de zordur. Kıvamı tam olmuş. Tadına da ancak sen bakabiliyorsun tabii. Afiyet olsun vee eline sağlık Hatice.

ZeYNeP dedi ki...

Hatice çok şık olmuş.Nar rengi ve beyaz uyumu harika olmus !.

Ellerine sağlık , çok başarılı olmuş.
Sevgilerimle
Figen

Doruk dedi ki...

Çok zevkli süslemişsin pastanı, bayıldım Hatice. Ellerine sağlık.

Burcu Özdoğan dedi ki...

sevgili hatice ellerine sağlık pastan çok güzel görünüyor
sevgiler

elcinin_mutfagi dedi ki...

Sevgili hatice pastan cokkk cokk güzel görünüyor bayildim ya:) beyaz icinde ve üstünde o güzelim nar rengi ne güzel olmus..Ellerine saglik..

Banu Ucak dedi ki...

Hatice ellerine sağlık gerçekten çok şık görünüyor bu pasta. Tadı da çok güzeldir eminim. Beyaz çikolata da çok iyi fikir bence.

Yesim dedi ki...

Üff süper bir pasta olmuş,çok şık çoook : )) Ellerine sağlık Hatice.

Adsız dedi ki...

Haticecim ne kadar enfes görünüyor bu pasta. Renklerin uyumu da harika... Ellerine sağlık.

incikboncuk dedi ki...

off ya nefis bir pasta olmuş. Ellerinize sağlık.

Hatice dedi ki...

pastana bayıldım hatice çok şık olmuş, ellerine sağlık...

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Hatice çok güzel bir görüntü, ellerine sağlık, narı kolay soyma linki için de tesekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhabalar, hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum. Sabah işe geldiğimde yorumları görünce çok mutlu oldum :)) Etkinliğe katılan diğer arkadaşların da ellerine sağlık. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba Hatice pastanın renkleri benimde çok hoşuma gitti.Tadıda eminimki güzeldir.Ellerine sağlık ,sevgiler...........

Adsız dedi ki...

Zeynep beğendiğine çok sevindim. Evet nar tadı çok yakıştı pastaya. Hem de hafif bir pasta oluyor. Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Selam Pastanizi cok begendigim icin bugun denedim acikcasi sizinkisi gibi bir goruntu elde edemedim,ustundeki nar kremasi benim cok kati oldugu icin bu sekilde yayamadim bende tamamen narla susledim :) daha tadina bakmadim ama kremasinin tadi oldukca guzeldi..Tarifi biraz kendime gore degistiricem tekrar denedigimde:) tekrar tsk ederim ellerinize saglik...

Adsız dedi ki...

Merhaba Kardelen,elinize sağlık.
Umarım lezzetini beğenirsiniz. Acaba narlı sosu biraz ısıtarak daha akışkan olmasını sağlayabilir misiniz diye düşündüm. Belki işe yarayabilir. Sonra da servis yaparken dilimlerin üzerine bir miktar gezdirebilirsiniz. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hatice Hanım, soyadınızı belirtir ve izin verirseniz, tarifinizi resimlerinizle beraber kurumsal iletişim yayınımızda kullanmak istiyorum.figenikiz@yahoo.com

Adsız dedi ki...

Hatice Hanım Merhaba;

Haftasonu pastayı denedim. Tadı mükemmel oldu. Ama görüntüsü sizin ki kadar güzel olmadı. Pasta süsleme işi sanırım özel bir beceri istiyor. Mesela ben pastanın üzerine kremayı yayarken krema akıyo ve zemine yayılıyor. Bir kaşıkla toplayıp tekrar üzerine koyuyorum. Ama bu işin bir püf noktası var bence ve ben bunu bilmiyorum. Beni bu konuda bilgilendirirseniz inanın çok mutlu olacağım. Size şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle,

Nilgün

Adsız dedi ki...

Figen Hanım ilginize teşekkür ederim.
Nilgün Hanım merhaba, ara katmandaki kremayı tarifde de yazdığım gibi yoğunlaşması için sürdükten sonra bir süre bekletmiştim. Sonra keki kapatınca krema kenarlardan akmadı. Üstünü kapladığım beyaz kremayı da pastanın ortasından yavaş yavaş kaşıkla koyuyorum. Krema yanlara doğru yayılmaya başlıyor. Eğer hızlı yayılıyorsa yani çok akışkan ise bir süre tekrar krema eklemeden döktüğünüz kısmın biraz yoğunlaşmasını beklemek iyi oluyor. o sırada zaten tencerede kalan kısım da yoğunlaşmaya başlamış oluyor. (tabi bu arada sık sık karıştırarak tenceredeki kremanın kabuk tutmamasını sağlamak gerek. ) Sonra pastanın üzerindeki yeterli ise tekrar eklemeye gerek yok ama az ise biraz daha krema ekleyip yayıyorum pastanın üzerine. Kenarlardan akanı yanlara sürüp kalan krema ile de yan kısımları iyice kaplıyorum. Umarım faydalı olur bu bilgiler. Ellerinize sağlık. Sevgiler...