Sayfalar

Çarşamba, Nisan 27, 2005

Browni

Browni

İşte benim favori tatlım browni. Evlenmeden hemen önce bu tarifi bana sevgili ablacığım vermişti. Kakaolu, çikolatalı şeyleri çok sevdiğimden browniye de bayılırım. Sevgili ablacım margarin kullanarak yapıyor fakat ben zeytinyağı ile yapıyorum. Tercih size kalmış..

Malzemeler:
Grup 1
  • 3 adet yumurta
  • 1 bardaktan biraz az zeytinyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
Grup 2
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:

3 yumurtayı bir kaba kırın, yaklaşık 4-5 dakika çırpın. Şekeri ekleyip çırpın. Yağı ekleyip çırpın. Süt ve kakaoyu ekleyip çırpın. Bu karışımdan yani grup1'den 1 su bardağı ayırın. (kek piştikten sonra kullanılmak üzere).
Kalan karışıma grup2'yi ekleyin ve iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Keki fırından çıkarttıktan sonra kürdan ile 1 cm aralıklarla delin ve grup1'deki karışımı çorba kaşığı yardımı ile kekin üstüne dökün ve dilimleyin.

Afiyet olsun..

17 yorum:

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Zeytinyağlı browni harika, bu tarifi deneyeceğim. Çok güzel olmuş. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler aslı. Denersen sonucunu da mutlaka yaz. sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Şuleciğim bu tarifi ben daha önce senden almış ve denemiştim gerçekten çok güzel oluyor.Yalnız margarinle yaptığımdan biraz kuru oluyor ve pişerken üzeri acayip çatlıyordu.Bende z.yağı ile deniyeceğim.(Bu arada z.yağından kastın halis zeytinyağımı? ya da ayçiçekyağıda olur mu?)Tarifler için tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Denizcim ben riviera zeytinyağı kullanıyorum genellikle pasta börekte. Fakat bu sefer bittiği için kalanını sızma zeytinyağı ile tamamlamıştım. Ayçiçekyağı ile de gayet tabi olur. Neden olmasın.. Yorumun için teşekkürler. Herkese selam :)

suTLukaHve dedi ki...

ya Sule benim cok dersim var sen boyle yapiyorsun guzel guzel sonra ben dayanamiyorum dersi birakip mutfaga giriyorum helvayi da oyle dayanamayip yapmistim:).bunu ben de deneyeceim ama yarin insallah.eline saglik..sonuclari bildiririm...:)

Adsız dedi ki...

:)) Esmacım seni asıl amacından saptırmak istemem tabi. Aslında kekini yapıp yanına kahve veya çayla da çalışmaya devam edebilrsin :). Hadi kolay gelsin..

Adsız dedi ki...

Harika gözüküyor. Canım istedi şimdi. Ben de bir arkadaşımdan aldığım brownie tarifini denetecektim. Galiba erteleyeceğim.
Eline sağlık.

Hanife dedi ki...

Merhaba...
Bu goruntu gel beni ye diyor..
Harika olmus her zamanki gibi..

Adsız dedi ki...

devletşah ve hanife güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

MERHABA ÇOCUKLAR BROWNİYE BAYILIR
BU TARİFİDE DENEYECEĞİM
ELLERİNİZE SAĞLIK
SİZİDE ELİŞİ GÜNLÜĞÜME BEKLERİM
KOLAY GELSİN...

Adsız dedi ki...

nalan hanım teşekkürler. denerseniz sonucu da bekleriz. Size de kolay gelsin..

Adsız dedi ki...

Süper lezzetli mükemmel bir tarif

Adsız dedi ki...

nilüfer beğenmene çok sevindim.. Afiyet olsun. Anasayfada olmayan tariflere gelen yorumlar malesef son yorumlarda görünmüyor. Bu yüzden lütfen kusura bakmayın...

Adsız dedi ki...

cooooooookk güzel yaptık ve misafirlere beğendirdikk.başarılarının devemını dilerim

Adsız dedi ki...

afiyet olsun..beğenmenize sevindim.

Adsız dedi ki...

cok güzel bi tarife benziyor deneyecegim ama sonradan dökülen karısım kafamı karıstırdı ondan sonra tekrar pişecekmi kek?

Adsız dedi ki...

Sevgili Sule ve Hatice,
Internette brownie tarifi arastiriken kesfettim sitenizi ve bu tarifi uyguladim. Cok nefis bir brownie oldu. Grup 1'in icine ek olarak ertilmis sutlu cikolata ve Baileys kattim, sonuc super. Cok tesekkurler.