Sayfalar

Salı, Nisan 12, 2005

4 Renkli Salata

4 renkli salata

Bu salatayı arşivdeki resimleri karıştırırken buldum. Bayramda misafirlerime yapmıştım gerçekten çok beğeni toplamıştı. Normal tarifte pancar turşusu yoktu ve ismi 3 renkli salata idi ama ben kurmuş olduğum turşudan da kullanmak istedim. İlerleyen zamanlarda pancar turşusunu nasıl kurduğumu da siteye eklemeye çalışırım.

Malzemeler:
  • Göbek salatanın dış yaprakları
  • Yarım paket karnabahar
  • Yarım paket brokoli
  • Havuç
  • Pancar turşusu
  • süt, sirke, limon, zeytinyağı, tuz
Hazırlanışı:

Karnabaharı 2-3 yemek kaşığı süt katılmış bol suda haşlayın. Brokolileri de ayrı bir tencerede birazcık sirke katılmış suda haşlayın. Salata tabağının en altına marul yapraklarını, daha sonra karnabahar, brokoli olacak şekilde sıra sıra yerleştirin. Pancar turşusu ile süsleyin ve jülyen (ince şeritler halinde) doğradığınız havuçları dik olarak tabağa yerleştirin. En üstüne de limon, zeytinyağı ve tuz karışımını gezdirin.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

harika görünüşü tadıda büyük ihtimalle olağan üstüdür