Sayfalar

Cuma, Ekim 10, 2014

Çikolata Soslu- Böğürtlenli Cheesecake






















Herkesin geçmiş bayramını kutlayarak, bu bayram tüm misafirler tarafından "aa sen mi yaptın hazır sandık" nidaları eşliğinde tüketilen cheesecake'i sizlerle tanıştırmak isterim :).  Her zaman yaptığım tarifi ufak dokunuşlarla muhteşem bir görüntüye kavuşturmanın mutluluğuyla ikram ettim kendisini. Bahçeden ellerimle topladığım böğürtlenler bu pastada yerini buldu..

Malzemeler:

Tabanı İçin:
  • 1 paket Eti burçak
  • 60 gr oda sıcaklığında tereyağı
Dolgusu İçin:
  • 2 paket yörsan white
  • 1 paket krema
  • 3,5 yemek kaşığı un
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 kase böğürtlen (üzeri için yaklaşık 15 adet ayırdım)
Üzeri İçin:
  • 200 gr bitter çikolata (Elit marka kullanıyorum)
  • 1 paket krema
  • 15-16 adet böğürtlen
Yapılışı:

Tabanı için bisküvileri rondoda un haline getirin, tereyağ ile karıştırın. 24 cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirin. Bisküvi karışımını kalıbın dibine elinizle bastırarak döşeyin. Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. İçine 2,5 su bardağı su koyduğunuz tepsiyi fırına yerleştirin. Dolgusu için bir kaseye yumurta hariç tüm malzemeyi ilave edin ve mikserle karıştırın. Her bir yumurtayı tek tek ekleyerek karıştırın. Çok fazla köpürtmeyin. Karışıma en son böğürtlenleri ilave ederek kaşıkla hafifçe karıştırın ve bisküvi tabanın üzerine dökün. İçinde kalan kabarcıkların çıkması için tezgaha kalıbı bir kaç kere sertçe vurun. Kalıbın kenarlarını aliminyum folyo ile çevreleyin ve ısınmış fırına su dolu tepsiye yerleştirin. Çikolata sos için krema ve çikolataları düşük ısıda karıştırarak eritin, ara sıra karıştırın ki kabuk tutmasın. Cheesecake'inizin ortası hafifçe sallandığı an fırını kapatın ve kapağını açın. Eğer çok piştiğini düşünüyorsanız hemen fırından çıkarın. Hafif ılıyana kadar bekletin ve üzerine ılık çikolata sosunu dökün. Yine kabuk bağlamasın diye dolaba koymadan önce üzerini bir pasta kapağı veya benzer bir şeyle kapatın. En az 4-5 saat beklettikten sonra servis etmeden önce üzerine böğürtlenleri sıralayın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: