Sayfalar

Pazar, Kasım 07, 2010

Çift Çikolatalı Kurabiyeler



Evdeki çikolata stoğunu eritmek için internette şu tarife rastladım. Yorumlarda çok beğenilen bu tarif tadanlar tarafından da çok beğenildi. Yapılış aşamasında hamurun çok çabuk yumuşamasından dolayı annemle birlikte epey zorlansak da tadı herşeyi unutturdu :). Denemenizi öneririm.

Malzemeler:
  • 1,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak damla çikolata
  • 6 yemek kaşığı tereyağı (zeytinyağı ile karışık kullandım)
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:

İlk 3 malzemeyi karıştırın. 1 bardak damla çikolatayı tereyağı ile kısık ateşte eritin. Şeker ve yumurtayı çırpın, erimiş çikolatayı, vanilyayı, erimemiş çikolataları ve un karışımını ilave ederek karıştırın. Benim hamurum oldukça cıvık olmuştu, bir dahaki sefere ununu biraz artırmayı düşünüyorum. Buzlukta 20 dk bekletin. Çok hızlı bir şekilde ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıp pudra şekerine bulayın. Bu işlem için annemden yardım almak zorunda kaldım. Ben top yaptım, annem pudra şekerine batırdı. Böylece daha az zorlandım. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-12 dk pişirin. Tüm kurabiyeler yayılıyor ve sanki hala pişmemiş gibi duruyor ama soğuyunca müthiş kurabiyeleriniz oluyor :).

Afiyet olsun..

1 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

göz alıcı görünüyorler:)
ellerinize sağlık.