Hep aynı tarifi görmekten biz bile artık siteye girmek istemez hale gelmiştik. Uzun bir süreden sonra nihayet hafta sonu yeni bir tatlı deneyebildim. Tarifi bir kaç farklı tariften birleştirdim. Tatlıyı yedikten sonra içine de iri dövülmüş bademin çok yakışacağını düşündük.
Bu arada, gecikmiş de olsa tüm annelerin anneler günü kutlu olsun...
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su barağı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri (şeker de olabilir)
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya ( ben kullanmadım)
- Üzeri için 1 avuç kabuksuz badem
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- ~1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbeti için; su ve şekeri bir tencerede 10-15 dk. kaynatıp altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Tatlı için; pudra şekeri ve yoğurdu iyice karıştırın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip kekten daha koyu kıvamda bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru koyun. Elinize yapışmaması için elinizi yağlayarak hamuru tepsiye eşit kalınlıkta yayın. Üzerine kaynar suda 10-15 dk bekleterek kabuklarını soyduğunuz bademleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk. pişirin. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiripn. Üzerine bir tepsi kapatarak tatlının şerbeti çekmesini sağlayın. Daha sonra dilediğiniz şekilde kesip servis edin.
Afiyet olsun...
16 yorum:
Şambali uzun süredir denemek istediğim bir tatlı.
Tarif hazır haydi mutfağa..
Sevgiler
Yaşasııın makanımız mutfakta yeni bir tarif var!!! Özletiyorsunuz kendinizi hanımlar! Bademli, şerbetli bir tatlı tam Türk damak zevki değil mi? Muhakkak denemek lazım.
her yeni tarifle daha bi seviniyorum hergün açıpda tarif bulamayınca ertesi gün bi umut bakıyodum bugün hiç beklemiyordum neyse bi açıyım dedim inanamadım tatlı harika ellerinize sağlık etkinliğimize de teşriflerinizi bekliyorum
ayşegül www.kadininmutfagi.blogcu.com
Hülya, kolay gelsin :)
Hilal, umarım bu kadar çok özletmeyiz bir daha ...
Ayşegül, teşekkürler... Etkinliği de bir göz atayım, umarım katılabilirim . Sevgiler...
Yaaa bu kadarmı uzun ara verilir yapmayın. İsimsiz arkadaşımızında dediği gibi hergün giriyorum yeni bişi varmı acep diye.. Ve hep hayal kırıklıgı ile kapatıyorum sayfayı. Ellerinize sağlık güzel gözüküyor. Hemen deneyeceğim. Sevgi ile kalın...
Eşimin ve kayınpederimin en sevdiği tatlı.Ellerinize sağlık ilk fırsatta deniyeceğim.
selam, çok güzel görünüyor. elinize sağlık...
Canan, umarım bir daha bu kadar ara vermeyiz...
Tuğba, ben daha önce hiç tatmamıştım. Umarım lezzeti daha önce yedikleri ile aynı olur.
Yeşil kivi, teşekkürler...
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23
http://porselendemlik.blogcu.com ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşamüstü sohbetine gelen dostlara
Hanımlarla yapılan günlere
Beş çayına gelen misafirlere
Her biri birbirinden lezzetli tarifler
12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23
http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..
Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..
22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapan
http://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza ve
tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..
Sevgilerimizle..
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yağmur İpar
Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey:
Adınızı
Sitenizin adresini
Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html
Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.
geleneksel tatlımızı çok güzel anlatmışsınız tşkler
Derya, projenizde kolaylıklar diliyorum.
Mirc, ben teşekkür ederim...
gercekten cok sevdıgım bır tatlıdır sambali bu guzel tarif içinde tesekkur ederim sizlere.. sevgiler
http://pembetencere.blogspot.com
Hem kolay hem lezzetli bir tatlı :)
Sevgiler...
Tatlınızı yaptım.Şuan fırında sonucu yazacağım.Ayyyy yazarkenbile azımın suyu aktı.Çok sevevrim şuruplu tatlıları.Ellerinize sağlık
gayretlininmutfagi@bloğspot.com
Tatlımız pişti şubunuda verdik veeee afiyetle yedik.Tarif için teşekkürler. Bende buna benzer tatlı yapıyorum benimkinde yumurtada var.Bu tatlının özelliğimi yumurtasız olması?
Sevgiler
gayretlininmutfagi@blogspot.com
evet bende sitenizi ilk kez ziyaret ediyorum..yanlız yumurta konmazsa eğer dağılmazmı inanın merak ettim. bende tarifta yumurta var.. teşekkür ederim siteniz ve tarifleriniz çok güzel
Yorum Gönder