Sayfalar

Pazartesi, Mayıs 12, 2008

Şambali Tatlısı



Hep aynı tarifi görmekten biz bile artık siteye girmek istemez hale gelmiştik. Uzun bir süreden sonra nihayet hafta sonu yeni bir tatlı deneyebildim. Tarifi bir kaç farklı tariften birleştirdim. Tatlıyı yedikten sonra içine de iri dövülmüş bademin çok yakışacağını düşündük.

Bu arada, gecikmiş de olsa tüm annelerin anneler günü kutlu olsun...

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su barağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri (şeker de olabilir)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya ( ben kullanmadım)
  • Üzeri için 1 avuç kabuksuz badem
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • ~1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:

Şerbeti için; su ve şekeri bir tencerede 10-15 dk. kaynatıp altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Tatlı için; pudra şekeri ve yoğurdu iyice karıştırın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip kekten daha koyu kıvamda bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru koyun. Elinize yapışmaması için elinizi yağlayarak hamuru tepsiye eşit kalınlıkta yayın. Üzerine kaynar suda 10-15 dk bekleterek kabuklarını soyduğunuz bademleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk. pişirin. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiripn. Üzerine bir tepsi kapatarak tatlının şerbeti çekmesini sağlayın. Daha sonra dilediğiniz şekilde kesip servis edin.

Afiyet olsun...

15 yorum:

Hülya dedi ki...

Şambali uzun süredir denemek istediğim bir tatlı.
Tarif hazır haydi mutfağa..
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Yaşasııın makanımız mutfakta yeni bir tarif var!!! Özletiyorsunuz kendinizi hanımlar! Bademli, şerbetli bir tatlı tam Türk damak zevki değil mi? Muhakkak denemek lazım.

Adsız dedi ki...

her yeni tarifle daha bi seviniyorum hergün açıpda tarif bulamayınca ertesi gün bi umut bakıyodum bugün hiç beklemiyordum neyse bi açıyım dedim inanamadım tatlı harika ellerinize sağlık etkinliğimize de teşriflerinizi bekliyorum
ayşegül www.kadininmutfagi.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Hülya, kolay gelsin :)
Hilal, umarım bu kadar çok özletmeyiz bir daha ...
Ayşegül, teşekkürler... Etkinliği de bir göz atayım, umarım katılabilirim . Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Yaaa bu kadarmı uzun ara verilir yapmayın. İsimsiz arkadaşımızında dediği gibi hergün giriyorum yeni bişi varmı acep diye.. Ve hep hayal kırıklıgı ile kapatıyorum sayfayı. Ellerinize sağlık güzel gözüküyor. Hemen deneyeceğim. Sevgi ile kalın...

Rakunt ideas dedi ki...

Eşimin ve kayınpederimin en sevdiği tatlı.Ellerinize sağlık ilk fırsatta deniyeceğim.

Adsız dedi ki...

selam, çok güzel görünüyor. elinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Canan, umarım bir daha bu kadar ara vermeyiz...
Tuğba, ben daha önce hiç tatmamıştım. Umarım lezzeti daha önce yedikleri ile aynı olur.
Yeşil kivi, teşekkürler...

Adsız dedi ki...

geleneksel tatlımızı çok güzel anlatmışsınız tşkler

Adsız dedi ki...

Derya, projenizde kolaylıklar diliyorum.
Mirc, ben teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

gercekten cok sevdıgım bır tatlıdır sambali bu guzel tarif içinde tesekkur ederim sizlere.. sevgiler

http://pembetencere.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Hem kolay hem lezzetli bir tatlı :)
Sevgiler...

Hadiye dedi ki...

Tatlınızı yaptım.Şuan fırında sonucu yazacağım.Ayyyy yazarkenbile azımın suyu aktı.Çok sevevrim şuruplu tatlıları.Ellerinize sağlık

gayretlininmutfagi@bloğspot.com

Hadiye dedi ki...

Tatlımız pişti şubunuda verdik veeee afiyetle yedik.Tarif için teşekkürler. Bende buna benzer tatlı yapıyorum benimkinde yumurtada var.Bu tatlının özelliğimi yumurtasız olması?

Sevgiler

gayretlininmutfagi@blogspot.com

Adsız dedi ki...

evet bende sitenizi ilk kez ziyaret ediyorum..yanlız yumurta konmazsa eğer dağılmazmı inanın merak ettim. bende tarifta yumurta var.. teşekkür ederim siteniz ve tarifleriniz çok güzel