Sayfalar

Pazartesi, Nisan 11, 2005

Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye

Cumartesi günü annemler için kek veya kurabiye yapmayı düşünüyordum. Yemek dergimden şeftali sulu keki yapmaya karar vermiştim. Malzemeleri hazırladım, kabartma tozunu çıkarttım arkasına bir de baktım ki "Portakallı Kurabiye" tarifi :). Kararsız kaldım ve seçimi eşimin yapmasını istedim. Kek mi kurabiye mi diye!. Eşim kurabiye deyince bu tarifi yapmaya karar verdim. Aynı gün sevgili Hatice de portakallı kek yapmış ama olsun :).

Malzemeler:
  • 1 yumurta, 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker(ben daha az kullandım)
  • 125 gr oda sıcaklığında margarin (yarım bardaktan az zeytinyağı ve 2 tatlı kaşığı tereyağı kullandım)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
Hazırlanışı:

Yumurta akı ve tozşekeri iyice çırpın. Üzerine yumurta sarısı, yağ, yoğurt, portakal rendesi, un ve kabartma tozunu ilave edip hamur haline getirin. Hamuru yarım saat dinlendirin. 0,5 cm kalınlığında açarak istenen şekilde kalıpla kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 dereceye ısıtılmış fırında 25-35 dk pişirin. Benim fırında 20 dk'da piştiler.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,kolaylar gelsin
dun port. kurabiyeyi denedim ama cok yapiskan bir hamur oldu acabilmak icin fazladan un koymak zorunda kaldim o da kurabiyeyi biskuvi gibi sert yapti.kisacasi olmadi acaba beyazlarla sekeri cok mu cirptim?sizinki yumusak mi oldu?

Adsız dedi ki...

sevgili dentista ben tarife aynen uyup sadece margarin yerine zeytinyağı ve tereyağı kullanmıştım. Hamuru dolapta dinlendirdin mi bilmiyorum ama belki direk yapmaya başladıysan olabilir. Benim hamurum ne kulak memesi yumuşaklığında idi ne de çok sertti. Normal kurabiye hamuru yumuşaklığındaydı. Hamur hafif yapışkan bir hamur olacak. Belki fazla un katmış olabilirsin. Daha az katmalıydın. Umarım bir dahaki sefere daha güzel olur..

Adsız dedi ki...

kızımın beslenmesinde bisküvi gününde evde yapılmış bir şey koyayım dedim ve tarifinizi denedim herkes beğendi ama sanırım biraz kıtır oldu acaba ince mi açtım, kurabiyeden çok bisküvi gevrekliğindeydi ama herkes çok beğendi tarif alanlar bile oldu teşekkürler sevgilerimle pınar

Adsız dedi ki...

pınar ince açtıysan muhtemelen daha kıtır olmuştur. Benim yaptıklarım bisküvi gibi değildi. Yine de beğenilmesine sevindim :) Afiyet olsun..