Sayfalar

Pazartesi, Nisan 18, 2005

Ayvalı Etimek Tatlısı

Ayvalı Etimek Tatlısı

Bahar mevsimi geldi ama ben hala kışın etkisinden kurtulamadım.Mevsimi geçmesine rağmen, annemden getirdiğim ve hala iyi durumdaki son ayvaları kullanarak bu tatlıyı yaptım. Sanırım sizin de deneyip yorum yazmanızı uzun bir süre beklemem gerekecek.

Malzemeler :
  • 2 adet ayva
  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • hindistan cevizi
Hazırlanışı :

Ayvaları kabuklarını soymadan rendeleyin. 2 bardak su ve 2 bardak şeker ile birlikte pişirin( piştiğinde hala sulu oluyor). Etimeklerin yarısını kare bir borcamın zeminine döşeyin. Üzerine ayvalı karışımın yarısını paylaştırın. Onun üzerine kalan etimekleri ve etimeklerin üzerine ayvalı harcın kalanını yayın. Daha sonra küçük bir tencerede yağ ile unu 2-3 dk. kavurun. Nişasta,1/2 bardak şeker ve sütün tamamını ekleyip muhallebi kıvmına gelene kadarkısık ateşte karıştırarak pişirin.Piştiğinde içerisine vanilyayı ekleyin ve mikser ile 10-15 dk. çırpın. Muhallebiyi ayvalı karışımın üzerine dökün. Tatlı soğuduğunda üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2 saat bekletin.

Afiyet olsun...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Sorularım var Sule cim:)
1.Pişirme işleminde suku kalıyor ya ayvalar o sulu hali ilemi pay ediyoruz etimeklere.
2.Oyleyse bu sulu serbet sanırım etimekleri ıslatıyor ?
3.Veee o ayvaları rendelemek kolay mı ? :)
Benim arka balkonumd ahala ekmek ayvalarım var da:) İçleri gecmeden degerlendireyim bari:))
Sevgilerimle
Figen Karavas - İzmir
yemekve_biz@yahoogroups.com

Adsız dedi ki...

siteni begenerek takip ediyorum yalniz resimler acilmiyor neyapmam lazim selamlar.amine

Adsız dedi ki...

Sevgili amine hem internet explorer'dan hem firefox'dan hem de buradaki diğer bilgisayarlardan resimler açılıyor. Denemediysen siteyi refresh et ya da geçmiş sayfaları silip bir daha dene.

Adsız dedi ki...

Merhaba Figen Hanım,
ayvaların rendelenmesi hiç zor olmuyor ama ben ekmek ayvası kullanmamıştım fark eder mi bilmiyorum.Etimeklerin yumuşaması için de hem ayvalar hem de sulu olan kısmı paylaştırılıyor.Denediğinde de yorumunu yazarsan seviniriz :)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

dedikleriniz yaptim ama sonuc yine ayni resimler cikmiyor..ilgilendigin icin tesekur ederim..