Sayfalar

Salı, Mayıs 27, 2014

MIHLAMA



























Mıhlamayı çok önce kaşar peyniriyle yapmıştım ve tadını çok beğenmiştik. Geçtiğimiz hafta eşim iş için Trabzon'a gittiğinde özellikle mıhlama peyniri ve tereyağ almasını istemiştim. Siparişlerim gelince mıhlamayı bir de özel malzemeleriyle pişirdim; lezzeti gerçekten bambaşka oluyor :) Tarifi yaparken bu sitedeki püf noktalarından çok faydalandım.

Malzemeler:

  •  1 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 su bardağı su+süt karışımı
  • 180 gr.(1-1,5 su bardağı)  trabzon peyniri yada kaşar peyniri 
  • Tuz
Hazırlanışı:

Tavaya tereyağını koyun. Kısık ateşte erimesini sağlayın. Yakmamaya dikkat ederek bir süre yağı kaynatın. Mısır ununu ilave edin. Sürekli karıştırarak mısır unun kavurun. 2-3 dk. kavurduktan sonra su/süt karışımını ilave edin, karıştırın. Kaynamaya başladığında peyniri bir kaç parçaya bölerek tavaya ekleyin. Çok az tuz ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp ara ara peynirin daha iyi erimesi ve dibine tutmaması için karıştırın. Peynir eriyip yağı üzerine çıktığında mıhlamamız hazırdır. Sıcak sıcak bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun...






5 yorum:

gulgoktuna dedi ki...

Elinize sağlık,çok güzel görünüyor ama 1 kaşık mısır unundan ne kadar mıhlama olur ki?Ölçüler doğru mu?

Hatice dedi ki...

Merhaba, fotoğrafta görülen miktar 1 kaşık unla yapıldı. Kahvaltıda sadece mıhlama yenmeyeceğini düşünürsek, 2 yetişkin 2 çocuk için yeterli geliyor.

Şule dedi ki...

Hatice denedim bu hafta sonu ve sonuç harika, çocukların da bayılarak tükettiği bir çeşit oldu. 4 yetişkin 2 çocuk bize yetti :)

sanayi mutfak dedi ki...

güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..

Hatice dedi ki...

Şule beğenmenize çok sevimdim :) Çocuklar için de çok besleyici oluyor.