Kurabiye yapalım mı diye sorduğumda çocukların yapmak istediği ya damla çikolatalı yada kalıplarla şekil verebilecekleri kakaolu bir kurabiye oluyor. Son yaptığımız kurabiye için netten gösterdiğim resimler arasından bunu yapmak istediler. Sonuçta "bu kurabiyeler turuncu değil" deseler de beğenerek yediler.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
Hazırlanışı:
Yumurta, pudra şekeri, tereyağ ve zeytinyağını karıştırın. İçerisine kakao, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unun 2 bardağını ekleyip hamuru yoğurun. Çok sert bir hamur olmayacak kıvama gelene kadar un ilave edin. Daha sonra damla çikolataları da ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk. pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder