Sayfalar

Pazartesi, Ağustos 06, 2012

Bonibonlu Pasta


Haftasonu yeğenimin doğumgünüydü. Annesi ramazandan sonra kutlama yapalım demiş olsa da ben  ufak bir süpriz hazırladım yeğenim için :) Görünce çok mutlu oldu :) Bu pastayı çok önce görmüş, yapmak için fırsat bekliyordum. Özellikle çocuklar için yapılabilecek çok şirin  ve eğlenceli bir pasta. Erkan da kendi doğum günü için aynı pastadan istiyormuş hem de aynı tabakta :) !!!

Malzemeler:
Pandispanya için:
  • 3 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Krema için:
  • 200 ml sıvı krema
  • 200 ml sütlü çikolata
  • Küçük bir kase vişne 
Keki ıslatmak için:  1/2 çay bardağı süt veya vişne suyu

Üzeri için:
  • 7 paker ülker dido kare
  • 14-15 paket bonibon
Hazırlanışı:

Pandispanya için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Kuru malzemeleri bir kaç kez eleyerek biribirine karıştırın. Daha sonra tekrar eleyerek yumurta karışımına ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak altına yağlı kağıt serilmiş kenarları yağlanmamış kelepçeli kalıba hamuru koyun. ( ben 18 cm'lik çember kullandım) 160 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk. kadar pişirin.  Tel ızgarda soğumaya bırakın.

Krema için; sıvı krema ve çikolatayı  (bitter bize ağır geldiği için yarı yarıya bitter ve beyaz çikolata ekledim) bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın. Eridiğinde ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Mikserle ara ara çırparak koyulaşmasını sağlayın. ( aralarda buzdolabında muhafaza edin)

Pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. En üsteki parçayı çemberin içine alın. Üzerini 3-4 kaşık süt veya vişne suyu ile ıslatın. Kremanın üçte birini yayın. Üzerine vişne taneleri ekleyin. İkinci kek parçasını koyun. Yine ıslatıp krema ve vişne tanesi dizin. En alt parçayı da koyup ıslatın ve kremadan kenarları için bir miktar ayırıp pastanın üzerini kaplayın. Bu şekilde dolapta 2-3 saat pastayı dinlendirin. Daha sonra çemberi çıkarın. Kenarlarını kalan krema ile kaplayın ( krema çok katılaşmış ise bir süre oda sıcaklığında bekletip kullanın)  Didoları tek tek olacak şekilde bıcakla birbirlerinden ayırın. Sıra ile pastanın etrafına dizin. Daha sonra bonibonları pastanın üzerine yayın. Pastanın kenarlarına da bir miktar dizip dolapta dinlendirin. (dolapta bonibonların üzeri beyaz beyaz lekeli gibiydi, oda sıcaklığında bir süre bekleyince düzeldi) 

Afiyet olsun ...




 

6 yorum:

Süslü Keçeler dedi ki...

ayyy ne güzel gözüküyor :)) ben de isterim :))

hatice dedi ki...

Tamam yapılacaklar listesine 2. sıraya da seni ekledim :)

Burcu Kayhan dedi ki...

Görüntüye bayıldım,çok güzel olmuş.ellerine sağlık

hatice dedi ki...

Cafe Kanelo, teşekkürler .

Unknown dedi ki...

Fikri çok beğendim gerçekten, kim akıl etmişse eline aklına sağlık :) Not aldım ileride sırası gelince yapacağım inşallah...

hatice dedi ki...

Hilal'le, umarım denersin bir gün :)