Sayfalar

Cuma, Ocak 09, 2009

Cevizli Sıcak Çikolatalı Kek



Ustaların ustası Oktay Usta'dan bir tarif daha :). Bu aralar tarifler çoğunlukla Oktay Usta'dan olacak gibi çünkü evde Eylül'den sonra tek eğlencem Oktay Usta'yı izlemek oluyor. E izleyince de yapmadan duramıyorum :))Bu keki de yeni yıl için hazırlamıştım. Tazeyken gerçekten çok lezzetli oluyor.

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (ben daha az kullandım)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz (iri iri doğradım ben)
  • 2 - 3 çorba kaşığı kakao
  • 125 gr tereyağı (yarı yarıya zeytinyağı kullandım)
  • 1 küçük paket krema
  • 2 küçük paket bitter çikolata
  • üzeri için kuru kayısı
Yapılışı:

Yumurta ve şekerleri köpük köpük olana kadar çırpın. Kakao ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Cevizin yarısını ilave ederek karıştırın. Ben büyük kare borcam kullandım. Karışım az gelebilir ama güzel kabardığı için kalıba tam oldu. Borcamı yağlayın ve karışımı kaba ilave edin. Üzerine kalan cevizleri serpin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında pişirin. Sosu için krema ve çikolataları bir tavada eritin. Kek fırından çıktıktan sonra sosun aralara girmesi için keki dilimleyin ve sosu üzerine dökün. Üzerine küp doğranmış kayısıları ilave ederek servis yapın..

Afiyet olsun...

9 yorum:

sibel dedi ki...

merhabalar..sizlerin yeni takipçisi olarak tariflerinizi çok beğeniyorum.sayenizde ajandam yemek tarifleriyle doldu taştı.ben bir çikolata canavarı olarak bu tarifi çok beğendim. ellerinize sağlık.tabi bu arada bizim diyette başka bahara kaldı:)

Adsız dedi ki...

çok iştah acıcı görünüyorrr

ellerine sağlık
sevgilerr

Adsız dedi ki...

sibel, yeni takipçilerimizin olması çok sevindirici. çünkü bazen siteye kimsenin girmediğini düşünmeden edemiyorum.. tarifi beğenmene sevindim. sevgiler..

yeşim, bence de :)

Adsız dedi ki...

Ben herzaman GELIYORUM sen merak etme harika seyler yapiyorsun..bende oktay usta tutkunuyum ama cocuklar sagol sun birakmiyorlar bana televizyonu denk gelirsen bakmaya calisiyorum ;) HERSEY GONLUNCE OLSUN AILENIZDEN MUTLULUK EKSILMESIN..

Adsız dedi ki...

merhabalar.ben Yasemin.Uzun zamandır sitenizi takip ediyorum.çogu yemeklerinizi tatlılarınızı denedim.Hepside gerçekten çok güzel oldu.Bu yeni tatlar için çok teşekkür ederim.Şimdide sizden bişey rica edicem.Bir lokantada yediğim çikolatalı sufle hala tadı damağımda.Netten birkaç tarif bulup yaptım ama nafile olmadı.Birde size danışayım dedim.Yardım ederseniz memnun olurum.Size başarılar diliyorum.

Adsız dedi ki...

asya yusof, her zaman bekleriz tabi :) bakalım bebekle zaman zaman izleyebiliyorum. işe başlayana kadar izlerim artık. güzel dileklerin için teşekkür ederim..

yasemin, tariflerden memnun kalman çok sevindirici. denediğimiz bir sufle tarifi yok maalesef. zaten yapsak sitede mutlaka olurdu.

Adsız dedi ki...

Bu tarifi dün denedim, isminden de anlaşılacağı üzre sıcakken yenmesi gereken bir tarif. Şunu söyleyim; çikolata krizine birebir geldi.:) Gerçekten çok lezzetli oldu. Yalnız kurumaya başladığını gördüğüm için steç filmle kapatıp buzdolabına koydum. Bugün baktığımda çikolatası sertleşmişti, dünkü kadar güzel değil şu an. Acaba diyorum servis edileceği zaman fırında biraz ısıtsak nasıl olur?? Daha mı kurur? Teşekkürler Şule, ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Hilal hanım, beğenmenize sevindim. afiyet olsun.. tazeyken gerçekten çok güzel oluyor. ertesi gün de mikrodalgada ya da fırında ısıtılarak servis edilebilir diye düşünüyorum..

Adsız dedi ki...

bende yapacam ben de:)