Sayfalar

Cumartesi, Eylül 16, 2006

Susam Mantolu Tahinli Kek



Evde yeterince susam olmadığı için cevizle karışık susam mantolu bir kek oldu. Tarifteki şeker miktarını azalttım. İçine de ceviz katılırsa tadının daha güzel olacağını düşünüyorum. Kekin hepsini bitiremeyeceğinizi düşünüyorsanız dilimleyip buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzluğa koyabilirsiniz. Sonra canınız yemek istediğinde veya misafirlerinize sunmak istediğinizde buzluktan çıkartıp oda sıcaklığında bekleterek tüketebilirsiniz.

* Tarif Oktay Usta'yla Lezzet Yolculuğu kitabından yapılmıştır.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı (1 parmak eksik kullandım)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Mantosu için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çorba kaşığı kırılmış ceviz
Yapılışı:

Bir kaba yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek mikserle iyice çırpın. Üzerine yağ ve sütü ekleyerek tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozunu eleyin. Kaşık ile yavaş yavaş karıştırın. Tahini de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Manto için ortası delik bir kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın. Üzerine susamları döküp kalıbı çevire çevire susamların kalıbın her tarafına yapışmasını sağlayın. Cevizleri serpiştirin. Asıl tarifte cevizler kek harcının üzerine serpiliyordu, tercih size kalmış. Kek harcını da kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Batırdığınız kürdan temiz çıkacak unutmayın.



Afiyet olsun...

8 yorum:

elcinin_mutfagi dedi ki...

Kek'in cok güzel görünüyor icindeki malzemelere göre tadida eminim cok güzel:) resim cok güzel al beni ye diyor:)amaaa ben bir kedi asigi olarak kedilere de bayildim ne kadar tatlilar ya..asiklar gibi birbirlerine kenetlenmisler:) tertemiz insanin icine sokup öpesi geliyor valla..Senin mi bu tatlilar?

Adsız dedi ki...

Şule'cim günaydın. Kek çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık sevgiler Ebru

Adsız dedi ki...

elçin teşekkürler. keki ve resmini beğenmene sevindim. kedilerimiz çook tatlılar evet :). Şu anda sana cevap yazarken de Tırmık yanımda uyuyor diğer küçük kız da yaramazlık yapıyor :) Kedilerle ilgili bilgiyi daha önce sitemizde yayınlamıştım. Küçüklüklerini de görebilirsin.

Ebru günaydın. yorumun için teşekkür ederim.

Sardunya dedi ki...

nefis görünüyor kek. kızım susam yemiyor. ben bademi kırıp madem mantolu yapmayı deneyeceğim aynı tarifi... kediler çok asil

Tijen dedi ki...

sule'cigim keki görmüs ama asagidaki muhtesem kulaklari kaçirmistim.. simdi gördümmm!
tijen

Adsız dedi ki...

sardunya teşekkürler. bademle tahin yakışır umarım. sevgiler.

sevgili tijen, küçüğün kulakları daha büyüktü şimdi yüzüyle daha orantılı bir hale geldi :)

Adsız dedi ki...

yerim ben o koca kulakları. benim delikanlılar duymasın ama sizin kızlar da çok tatlıymış.

Adsız dedi ki...

esra bizim de büyük olan delikanlı :) aman kız dendiğini duymasın.