Sayfalar

Pazartesi, Ağustos 15, 2005

Şeftalili Kek

seftalili kek

Dün evde bugün için yapmak istediğim tatlıyı yapmaktan vazgeçince, ne yapacağıma karar vermek oldukça uzun sürdü. Annemin bana verdiği tariflere, internetten gelen yemek kitaplarına baktım ve sonunda bir yemek dergisinden(Lezzet) esinlenerek bu keki yapmaya karar verdim. Birçok malzemeyi değiştirdim. Ortaya değişik bir kek çeşidi daha çıktı :). Balkonda 1 bardak süt eşliğinde afiyetle yedik.

Malzemeler:

  • 2 orta boy şeftali
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı yenibahar
  • yarım çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yumurta
  • yarım bardaktan biraz fazla sıvıyağ
  • 1 bardak toz şeker
Yapılışı:

1) Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp püre yapın. Bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatıp sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

2) Un, kabartma tozu ve baharatları bir kaba alıp harmanlayın.

3) Başka bir kapta şeker ve yağı 1-2 dakika mikserde çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Fırınınızı 180 dereceye getirin. Şeftalili ve unlu karışımı ekleyerek iyice karıştırın. Yağlanmış kalıbınıza dökün ve ısınmış fırına yerleştirin. 40- 45 dk sonra kürdanla piştiğini kontrol ettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun..

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Sule :)
Görünüm kadar tadida nefistir muhakkak.
Sevgilerimle
Özgül

Basak dedi ki...

Tadını tahmin edebiliyorum, harika olmuştur. Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Özgül, Başak teşekkürler. Tadı da gerçekten güzel.

Reklam içeren ingilizce yazılmış anonymous imzalı yorumları kaldırdım. Lütfen bloglarımızı reklam amaçlı kullanmaya çalışmayın.
Please don't use our blog for advertising purpose.

Sibel dedi ki...

Bir dilim şeftalili kek ve bir bardak süt... Herhalde mutluluğun tanımlarından biri de budur! Eline sağlık Şule. Bu arada sitenizin bu görünümünü de çok sevdim.

Adsız dedi ki...

Evet özellikle de evde yapılan onca ütünün verdiği yorgunluktan sonra, yeni bir keki denemek, fırında kabardığını görmek, 1 dilim kesip yedikten sonra tadını da beğenmek.. gerçekten buz gibi 1 bardak sütle bu sıcak havalarda kekin tadını çıkarmak harikaydı :).
Sitenin görünümünü sevmene sevindim, ben de kimseden yorum gelmiyor herhalde kötü oldu diye hayıflanıyordum kendi kendime :)ah bir de explorer'da düzgün görünse, ayarlamalar mozilla'ya göre yapıldığı için, explorer'da istediğim gibi görünmüyor.

Doruk dedi ki...

Hiç güzel olmaz olur mu, harika olmuş kekin! Üstelik fotoğrafı da çok beğendim. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

burcu hoşgeldin.. benim derdim kekten çok sitenin görünümüyle ilgiliydi :) Olsun kek fotoğrafını beğenmene de çok sevindim doğrusu.

Can UGUR dedi ki...

şule, ellerine sağlık. gerçekten güzel görünüyorlar. mutfak kültürümüzün zenginliğini insanlarla paylaşmanız çok hoş. keşke sitenizin birde ingilizcesini yapsanız. harika olurdu. yaptığınız keklerden mutlaka yaptıracam. başarılar..

Adsız dedi ki...

can bey teşekkürler. elimizden geldiğince yaptıklarımızı paylaşmaya çalışıyoruz. ingilizcesi için çok daha fazla vakit gerekir, keşke yapabilsek.

Adsız dedi ki...

şule kekin çok nefis görünüyor...ellerine sağlık...3 bardak un kullanılan keklerden nedense istediğim sonucu alamıyorum, ortası sıkışıp kalıyor, puf puf olmuyor:(
bunun bir püf noktası var mı, şulecim??kaç ml.lik bardak kullanıyorsun??
bu arada sitenin yeni görünümü de çok hoş olmuş...sitenin görünümü değiştirdiğinizde benim bilgisayarda siteyi açtığımda türkçe karakter problemi oluyordu,sonra türkçeyi seçtim ve düzeldi...sevgiler...

Adsız dedi ki...

hatice fırınından kaynaklanıyor olabilir mi. benim de annemde yaptığım kekler kabarmıyor ve sıkışık kalıyor. kullandığım bardak da 200 ml'lik normal su bardağı. sitenin görünümünü beğenmene çok sevindim. karakter problemini ben de o şekilde çözmüştüm. senin tartın da enfes görünüyor. insanın resimdeki dilime uzanıp yiyesi geliyor :)

Adsız dedi ki...

ben de fırından olduğunu düşünmeye başladım, benim fırınım indesit ve turbo özelliği bozulduğu için normal fırın ayarında çalıştırıyorum. annemin fırını arçelik-turbo, onun yaptığı keklerde sorun olmuyor, üstelik annem kek olsun kurabiye olsun hep soğuk fırında pişirir...
senin fırının ne marka ve turboda mı pişiriyorsun??

Adsız dedi ki...

benim annemin fırını da arçelik normal fırın ısıyı eşit dağıtmıyor yani, bu yüzden sanırım kabarmıyor. benim fırınımın markası TEBA ve turbolu.

Adsız dedi ki...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!
I have a xp firewall setting site.
Come and check it out if you get time :-)
Greetings.