Geçen kış Amerika'da iken en favori hamur işimizdi bu poğaçalar. Yufka bulmak burdaki gibi kolay olmadığından sık sık bu poğaçaları yapıyorduk. Hem görünüşü hem lezzeti çok güzel oluyor. Haftasonu da sahur için patatesli ve kıymalı olarak hazırladım.
Tarifi buradan almıştım.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4,5- 5 su bardağı un
- 3 adet patates
- 100 gr. kıyma
- 1 küçük soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber, toz kırmızı biber
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Hazırlanışı:
Bir kaba 4 su bardağı unu koyun. Üzerine şekeri, tuzu ve mayayı ekleyip karıştırın. Süt , su ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın. Hafif elinize yapışan bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Hamurun üzerini örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
İç harç için: Patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı rendeleyip 2-3 kaşık yağda soteleyin. İçerisine kıymayı ilave edip kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip karıştırın. Kıymalı harça patatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve bir miktar toz kırmızı biber ilave edin.
Bir kaseye 1-2 yemek kaşığı yağ koyun. Elinizi yağlayarak mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde hamuru açın. İçine hazırladığınız içten koyup kenarlarını ortada birleştirin. Birleştirdiğiniz yer alta gelecek şekilde hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...
4 yorum:
ayy canım benim şimdi paylaşılacak şey mi buuu :(((
ama eline sağlık eminim çok güzeldir. pofuduk pofuduk poğaçayı çok severim, bir de hemen bayatlamazsa favorim olur :)
öptüm...
Haklısın ama napayım vakit geçsin diye uğraşıyoruz :)
Bizde uzun süre beklemediği için bayatlama konusundan emin değilim. Ama bir kısmını buzluğa koyarak da tüketebilirsin. Öpüyorum...
Eline sağlık arkadaşım, çok güzel olmuştu.
Afiyet olsun canım :)
Yorum Gönder