Sayfalar

Pazar, Kasım 13, 2011

Mandalinalı, Haşhaşlı Kek



Önceki tariften bu yana ülkece çok zor günler geçirdik, geçirmeye de maalesef devam ediyoruz. Tüm bu acıları, bayramları blogumuzda olmasa da içimizde yaşadık. Hep birlikte üzüldük, hep birlikte sevindik, fakat bizim ayrıca yaşadığımız bir üzüntümüz oldu. İş arkadaşımız Özlem Yıldırım'ı maalesef bir trafik kazasında kaybettik. Bankacak üzüldük, ağladık ve "hayat devam ediyor" diyerek yolumuza devam ettik. :( .

Bu tarifi iş yerinde oda arkadaşım Emine için yapmıştım. Nisan'a hamileliğimin son ayında vedalaşmak için evime hoşçakal ziyaretine gelmişti. Kendisi şu anda İstanbul'da hayatına devam ediyor, maalesef ayrı kaldık. Gönüller bir olsun ben sana yine kekler, kurabiyeler yaparım Eminem..

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr margarin (40 gr tereyağı, 1/2 çay bardağı zeytinyağı kullandım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • üzeri için dr. oetker glazür
  • dr. oetker şekerleme
Yapılışı:

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine yağları ve mandalina suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Kalan malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış ve unlanmış kalıba hamuru dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin. Kalıptan çıkardıktan sonra, üzerine dr. oetker glazürü dökün ve şekerleme ile süsleyin.

Afiyet olsun..

1 yorum:

Neşeli Sesler dedi ki...

Oldum olası keklere düşkün birisi olarak tadına bakmış olmak isterdim:))
Ama napalım mecbur yapacağız artık. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)