Sayfalar

Cuma, Haziran 26, 2009

Hambal



Bu yemeği az önce yedim ve nasıl bir ağırlık var üzerimde anlatamam :). Tabi lezzeti mükemmel. Kızımın son bakıcısının marifeti, komşusundan öğrenmiş, bize de yemek düşmüş :). Yaz için pek uygun bir yemek olmasa da mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler: (3-4 kişilik)

  • 2 patates
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kaşık tereyağı
  • pul biber
  • karabiber
  • toz kırmızı biber
Yapılışı:

Patatesleri haşlayın ve ezin. Yemeklik doğradığınız soğanları biraz zeytinyağında kavurun. Pulbiber, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu ekleyin. Ocaktan alıp patatesi ekleyin ve iyice karıştırın. Hamuru için un, yumurta, tuz ve suyu yoğurun. Mantı hamuru sertliğinde bir hamurunuz olacak. Hamuru oklava ile açın. Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Yuvarlak hamurların içine harçtan koyup, poğaça gibi kapatın. Hazırladığınız hamurları tuz katılmış kaynar suda haşlayın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Tavada tereyağını eritin , biraz kırmızı toz biberle renklendirin. Bir tabağa aldığınız hamurların üzerine yoğurt, onun da üzerine yağ gezdirin. Dilerseniz servisini yoğurtsuz yapıp, sarımsağı yağa katarak da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

7 yorum:

Rüzgar Gülü :) dedi ki...

canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor
bizde yaparız şekil olarak biraz değişik olsa da tat aynıdır sanırım
ama biz buna hingel yada hangel diyoruz. kars-ardahan öresine ait bir yöresel tatdır.
en önemli fark patatesli de olsa etli de olsa biz hingele yoğurt koymayız. sadece tereyağ ve biberi kızdırıp dökeriz. eğer hingeli boş yapıyorsak ki o ayrı bir lezzettir, onda yoğurt kullanırız.

yapanların ellerine sağlık
yiyenlere afiyet olsun

Adsız dedi ki...

bu bir çerkessss yemeğidirr..

Adsız dedi ki...

bu bir çerkes yemeği fakat biz hamuru yumurtalı yapmıyoruz un su tuz ile yapıyoruz devamı aynı zaten

Neşeli Sesler dedi ki...

Oyyy oyyy ben bunu ne severim yaaa:))) Sivaslı bir komşumuz vardı hep yapardı.
Afiyet olsun. Görünce canım çekti valla:) Ooo bakıcı yemekler filan iyisin yani Şulecim:)

Adsız dedi ki...

ii günler evet bu tarif gercekten cok guzel oluyo ama içine bahaartları atmayın yanı sadece tuzla patates karıstırıp içine koyunca tadı dah guzel oluyo :)

şule dedi ki...

rüzgar gülü, ne güzel anlatmışsın ayrıntılarıyla. Kızımın cici teyzesi de boş olarak yiyor ama ben yoğurtla servis ettim.

elifcim, gerçekten lezzetli oluyor. :)

Peritozu dedi ki...

Adini ilk defa duyuyorum...Cok istah acici gorunuyor gercekten..Istah acici olan hersey hep kilo aldirmak zorunda mi ..Neyse ardindan limon iceriz kendimizi hafifletiriz bizde :)