Sayfalar

Pazartesi, Ekim 29, 2007

Sucuklu Barbunya



Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun!

Malzemeler:

  • 1 kilogram taze barbunya
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 adet sivribiber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • sucuk
  • tuz

Yapılışı:

Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Tencereye zeytinyağını koyun ve yemeklik doğranmış biber ve soğanları kavurun. Domatesleri rendeleyin, salçayla birlikte soğanlara ekleyin. 1-2 kere karıştırdıktan sonra barbunyaları ekleyin. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Tuzunu ve dilerseniz kırmızı pul biber ekleyerek orta ateşte yarım saat kadar pişirin. Dilediğiniz miktarda sucuğu doğrayın ve yemeğe ilave edin. 15 dk birlikte pişirip ocaktan alın.

Afiyet olsun..

12 yorum:

Adsız dedi ki...

selamlar
barbunyayı çok severim.etli ve zeytinyağlı yaparım ama sucuklu yapmak hiç aklıma gelmedi.eminim çok lezzetlidir.eline sağlık.sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben bu yemeği tatma fırsatı buldum ve çok beğendim. Hele şu anda San Diego'da fast food yemek zorunda kaldığım içinde resmi görünce dibim düştü. Keşke şimdi burda da olsa da yeyibilsem. Tavsiye ederim. Ah şu Türk Mutfağı yok mu!

Adsız dedi ki...

hande, ben de çok sevdim bu yemeği. mutlaka dene. gerçekten oldukça lezzetli oluyor.

canım, sen gel ben yine yaparım :)

sevdamavisi dedi ki...

Şuleciğim,
sitenizin yeni yüzü hayırlı olsun çok şirinsiniz. gazetedeki haberi de gördüm tebrik ederim. sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevda, teşekkür ederiz, beğenmene sevindim. :)

sevgiler..

Saliha dedi ki...

mmmmmm sucukulu hemde:)) ellerınıze saglık kızlar:))

Yaren dedi ki...

Cok nefis görünüyor.Sucuklu olmasi cok daha bir güzel lezzet olusmustur.Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim. beğenmenize memnun oldum :) sucukla oldukça lezzetli oluyor..

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

Merhabalar,
Siteniz cok hos olmus! Düzenli olarak tariflerinizi takip ediyorum ve zevkle deniyorum! Ve tüm denediklerim cok lezzetliydi, esim ve misafirlerim hayran kaldi!hatta begendigim tariflerin hepsini kagida bastim ve bir yemek kitabi olusturdum:) cok tesekkür ederim !Bende kendime sizlere özenerek bir blog sayfasi actim, linkler listenize eklerseniz beni cok mutlu edersiniz. www.hasretlilezzetler.blogspot.com

Sevgilerle
Hasret

Adsız dedi ki...

Hasret sitemizden bu kadar faydalanman beni çk mutlu etti. Sitemizi beğenmene de çok sevindim. Senin de siten hayırlı olsun. Linklerimize ekledik. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

selamlar...sebze yemeyen çocuklarımız için de ideal bi tarif.denemekte yarar var.sevgiler

Adsız dedi ki...

ayşe hanım denerseniz beğenirsiniz umarım. zaten türk mutfağının neredeyse klasik sayılabilecek yemeklerinden birisi..