Aslında daha önce denediğim ve benim favori kurabiyelerimden olan ıslak kurabiyenin fıstıklı hali bunlar. Yoğun fıstık tadı bu kurabiyeye çok yakışır belki fıstık ezmesi tadına yakın bişey olur diyerek denedim. Ezmeye pek yaklaşmadı tadı ama lezzeti çok güzeldi. Tarifteki ölçülerden 15 tane kurabiye çıkıyor.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 +1/4 su bardağı un
Islatmak için:
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
Üzeri için: toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
Öncelikle ıslatmak için gereken şeker ve suyu ocakta şeker eriyene kadar, kaynatmadan sadece ısıtın. Hamur için; şeker ve yumurtayı elinizle şeker eriyene kadar karıştırın. Sonra yağı, antepfıstığını ilave edin ve karıştırın. En son unu ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. ( Benim hamurum da hala bir yapışkanlık vardı ) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180- 190 derece fırında üzerleri kızarmadan 15- 20 dk. pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken şerbete batırıp çıkarın. Servis ederken üzerlerine toz antep fıstığı serpin. ( Dilerseniz kurabiyelerin üzerini şerbete batırdıktan sonra antep fıstığına batırabilirsiniz)
Afiyet olsun...
15 yorum:
İlk defa ziyaret ediyorum hepsi birbirinden güzel.Hanginin altına yorum yazacagımı epeyce düşündükten sonra buraya topluca bir yorum bırakmaya karar verdi.herşey çok çok güzel tebrikler.
Bizede bekleriz
PASTALAND
Ben ilk defa gelmiyorum, aslına bakarsanız devletşahın site özetlerinden hergün blogları takip ettiğimden size sık sık geliyorum ama Pastaland ı okuyunca evet ben niye hiç yorum yazmamışım dedim. Yaptıklarınız çok güzel. Hatta bu kurabiyeyi defterime not aldım şekerpare gibi bir şey.
ellerinize sağlık..
Bende beklerim
hergün uğrarım sitenize çok da beğenirim...İlk yorumumda değil. kurabiyeler şahane görünüyor ellerinize sağlık. Bende beklerim.
Hatice kuyabiyeler harika görünüyo, ellerine sağlık,buralarda toz fıstık bulabilirsem denemek isterim. Öpüyorum, sevgiler...
Burada bu kadar bol antep fistigi bulamayiz korkarim, cevizle nasil olur sence Hatice?
Hindistan cevizliyi de deneyebiirm tabi, kati yag kullanilmadan yapilmis bir kurabiye bulmusuz kacar mi ;)
Sevgiler
Bu kurabiyeler mütiş. Fotoğrafına bakınca sanki yedim ve lezzetini hissettim. Bugüne kadar bildiğim tariflere göre çok farklı bir lezzet oluşturmuşsunuz. Ellerinize sağlık.
Hatice ellerine sağlık! Sıvıyağ kullanılınca, hele de fıstıklı olunca benim de favorim olabilirler. İsimleri de çok sevimli, banyo yapmış kurabiyeler yani bunlar:))
Pastaland, teşekkür ederim güzel sözlerin için. Ziyaret gelirim ben de.
Müge yorumun için çok teşekkürler. Eşim de urabiyeyi yerken şekerpare gibi demişti :))
Serpil, teşekkür ederim. Umarım deneyip beğenirsin. Müge ve Serpil, sizleri de ziyaret edeceğim.
Emel, teşekkür ederim.
Lama bizdeki kurabiye tariflerinin çoğu sıvıyağ ile yapılıyor. Bu kurabiye bence ceviz veya fındıkla da çok güzel olabilir. Sevgiler...
Işıl, çok teşekkür ederim.
Sibel, umarım deneyip beğenirsin. Sevgiler...
Sevgili Hatice,
harika görünüyor kurabiyeler ellerine sağlık. Bu aralar Şula'ya hiç rastlayamadım. iyi mi acaba. sevgiler
Evet, Şule Hanım'ı artık göremiyoruz sitede, umarım sağlığı yerindedir, onun tariflerini de görmek istiyoruz artık...
sevgiler:)
Sevgili hatice,
Bende bu kurabiyeleri cok begendim, ellerine saglik. Cok guzel gorunuyor buradan, elimi uzataip alsam?
Sevgilerimi gonderiyorum.
çok farklı bir kurabiyeye benziyor. ilk fırsatta deneyeceğim. hem kurabiye kadar kuru değil hem de şerbetli tatlılar kadar ballı değil harika..
Sevdamavisi, beğendiğine svindim :)
Özge, Şule nedenini açıkladı. Yakında O da güzel tariflerini paylaşacaktır.
Aybike, elbeete :). Beğenmene çok sevindim.
Selin, evet şerbetli tatlılardan daha hafif oluyor. Umarım deneyip yine yorumunu bizlerle paylaşırsın.
Sevgili hatice tarifi denedim tadı çok güzel. Çok hafif ve lezzetli. Yalnız yapacak olan arkadaşlara bir kaç tavsiyem var. Kurabiyeleri çok ince yapmayın kabarmıyor fazla. Birde pişirme süresi çok geldi ben 5 dk sonra bkayım dedim altları yanmaya başlamıştı bile. Derece 180 di. O yüzden fırına koyup odaya gitmeyin başınf-da bekleyin derim ben:)
Beğendinize sevindim. Ben bu tarz kurabiyeleri yuvarladıktan sonra üzerine hiç basdırmadan koyuyorum tepsiye. O yüzden ince olma sorunu yaşanmıyor. Bir de bu şekilde deneyim derim.
Yorum Gönder