Sayfalar

Perşembe, Ağustos 10, 2006

Maya ve Kayısılı Rulo Muhallebi



Tırmığımızı evde yalnız bırakmak beni çok üzüyordu. Akşam eve geldiğimizde o kadar ilgi gösteriyordu ki bize beni sev diye. Eşimi ikna ettim Tırmığa kardeş kedi bulmak için. Yine bir veteriner kliniğinden Maya kızımızı sahiplendik. Annesini gördük çok güzel bir van kedisi babası da öyleymiş. 4 kardeşin içinden Mayayı seçtik aldık eve getirdik. Tabi ki ilk günler Tırmığın Mayayı kabullenmesi zor oldu ama şimdi alıştılar. Sabahları içim daha rahat işe gidebiliyorum.


Yukarıdaki pozu tam oyun modundayken yakaladım. Birbirlerinin üzerine atlamaya hazırlanıyorlar :). Tabi genellikle altta kalan Mayacık oluyor.


Son fotoğrafı ise işe gitmeden önce bu sabah çektim. İkisi mırıl mırıl oynuyorlardı. Güzel bir poz yakalamaya çalıştım, en hoşuma gideni buraya koydum.


Ve sıra geldi tarife. Şu sıcak günlerde hafif bir tatlı yemek isteyenler için güzel bir seçenek. Tarifi sütlü tatlılar-ye'ye yetiştiremedim maalesef ama aklımda kaldı ve denedim. Tadındaki başarıyı görüntüde yakalayamadım bu sefer :). Lezzet dergisindeki fotoğrafı oldukça düzgün. Dergide malzemelerde 2 su bardağı süte 1 su bardağı un katıyordu. Un miktarı fazla geldiği için 3 çorba kaşığı kullandım. Kakaolu bisküvi yerine de evde olan sade petibör kullandım.

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kakaolu bisküvi (yarım paket yeterli)
  • 80 gr tereyağı (daha az kullandım)
İç malzemesi için:
  • 400 gr kayısı
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:

Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Sütü azar azar döküp şekeri ekleyin. Devamlı karıştırarak iyice koyulaşıp tencereye yapışmayacak kıvama gelinceye kadar pişirin. Benim yaptığım topaklandığı için blendırdan geçirdim. Ilınması için bir kenarda bekletin. Bisküviyi rondoda ufalayın. Dikdörtgen bir cam kalıba bisküviyi her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Üzerine muhallebiyi kaşık kaşık döküp, üzerini düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Ben dayanamadım yaklaşık 1 saat beklettim. Kayısıları küçük doğrayıp tavada şekerle pişirin. Çok katı olursa çok az su ilave edebilirsiniz. Soğuması için bekletin. Muhallebiyi 4 dikdörtgen parça elde edecek şekilde dilimleyin. (Ben kare borcamda yaptığım için 6 adet dikdörtgen elde ettim.) Üzerlerine kayısılı karışımı paylaştırın ve rulo yapın yada bir tarafı diğer tarafın üzerine kapatın.

Afiyet olsun..

11 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Çok güzel ve hafif bir tatlı tarifi;ellerinize sağlık paylaşımlarınız için.
SİZE VE SEVDİKLERİNİZE ÇOK GÜZEL HAFTA SONU DİLİYORUM.

sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba tarif çok güzel ve hafif görünüyor. Deneyeceğim tarifler arasında ellerinize sağlık benimde sitem yeni siteme beklerim
Sevgiler
Ebru

www.ebrununyemekleri.azbuz.com

Behiye dedi ki...

Şulecim, Tırmık'cığa bayılıyordum zaten. Ee şimdi bi de Maya eklendi. Ne kadar tatlı o da. İstanbul'a gelirsem sevmeden bırakmam ama haberin olsun:) Sevgiler.

Ozde dedi ki...

Ne kadar guzel bir bebek! Masum ve minicik.

Adsız dedi ki...

sevgili gül teşekkürler yorumun için. Ben de sana mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum.

ebru umarım denersin ve beğenirsin. Sitene de mutlaka uğrayacağım.

behiye tırmığa biz bakmaya doyamıyoruz zaten:) eşimle ikisini evde bırakınca işimizi hemen bitirip geri dönmek için sabırsızlanıyoruz. Ankaraya gelirsen bekleriz tabi :)

özde güzel ve minik tanımlamaları doğru ama masum kısmından o kadar emin değilim :). O masum görünüşünün altında ne fikirler yatıyor bir görsen :)

Adsız dedi ki...

Bu kedicikler çok tatlıı, ama şu bir kesin, sizin kedi ailesi yakında çoğalacak haberiniz ola..:))

Bu arada tatlı çok nefis görünüyor, buz gibi ne de güzel yenir:)

Adsız dedi ki...

pembeli haklısın umarım yavrucuklara kolaylıkla yuva bulabiliriz. zaten anne 1 kere doğurduktan sonra babayı kısırlaştırmayı düşünüyoruz :)

tatlıyı beğenmene sevindim. sevgilerimle..

Behiye dedi ki...

Şule sende mi Ankara'dasın? Aklımda İstanbul kalmıştı sanki. Kusura bakma:( Davetin için çook sağol. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

behiye biz haticeyle birlikte ankaradayız :). Ankaralı bloglar çok galiba :). Gelirsen tırmık ve mayayla birlikte kapımızı sana açarız :))

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir tatlıya benziyor.Ellerinize sağlık...Kayısı yerine şeftali kullansak olur sanırım ne dersiniz?

Adsız dedi ki...

serinmavi teşekkürler. şeftali ile de gayet güzel olur bence.