Sayfalar

Çarşamba, Aralık 28, 2005

Patatesli Pay



Hafta içi evde kahvaltı yapmadığımız için poğaça ile geçiştiriyoruz kahvaltıyı. Biliyorum; aslında çok önemli bir öğün ama eşim biraz daha erken kalkıp kahvaltı yapmak yerine uyumayı tercih ediyor. Ben de sadece kendim için hazırlamak istemiyorum.

İş yerimden aldığım poğaçaların malzemesini artık midem kaldırmaz olunca ben de evde birşeyler hazırlamaya karar verdim. Dün akşam da kabartma tozu paketinin arkasında gördüğüm bu tarifi uyguladım. Bu sabah benim ve eşimin kahvaltısına eşilik ettiler. Tarifden farklı olarak içerisine kırmızı biber ekledim.

Malzemeler :

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz ( ben kullanmadım )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5-2 su bardağı un
  • Susam veya çörek otu
Hazırlanışı :

Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın ve kararmaması için su içerisinde bekletin. Biberi de minik küpler şeklinde doğrayın. Yumurtaları mikserle iyice çırpın. İçerisine sıvıyağ, yoğurt ve baharatları ekleyip karıştırın. ( eğer maydanoz eklerseniz bu aşamada onu da ilave edin) Patateslerin suyunu iyice süzüp biberlerle birlikte karışıma ekleyin. Unu ve kabartma tozunuda ekleyip kekten biraz daha yoğun bir hamur elde edin. Yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış 26 cm.'lik kalıba hamuru yayın. Üzerine susam veya çörek otu serpip 160 derece fırında 45-55 dk. pişirin.

Afiyet olsun...

6 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Hatice cok guzel olmus eline saglık,
Gercekten Pazar sabahları için kolay ve güzel bir tarif,

ellerine saglık,

Figen

Adsız dedi ki...

Figen teşekkür ederim. Evet pazar kahvaltıları için de çok uygun bir tarif...

Sibel dedi ki...

Hatice eline sağlık! Kahvaltı için harika bir öneri bu, dediğin gibi hazır poğaça almaktan çok daha iyi. Benim blogumda da vardı patatesli bir pay, çok seviyoruz biz de:) Hele ilk piştiğinde nefis olur sıcak sıcak.

Adsız dedi ki...

Sibelcim benzer şeyleri yapıyoruz bu aralar :)) ne güzel... Akşam sıcak sıcak payın tadına bakmadım ama sabah da gayet lezzetli idi. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Harika bir tarif. Ben bir de icine sosis ve kaşar peyniri koydum, leziz oldu. Hamuru bir de kepekli unla deneyin, ayrı bir tadi oluyor. Hamurun kıvamı zaten muhteşem! Bu leziz tarif için çok teşekkürler, 3 günde iki kere yaptim :)

Adsız dedi ki...

Anonymous, tarifin beğenilmesine çok sevindim. Elinize sağlık...