Sayfalar

Pazartesi, Temmuz 11, 2005

Vişneli Kurabiye















Pazar akşamı denedim bu tarifi. Aslında yaparken hiç umutlu değildim güzel bir sonuç olacağından. Tarifde vişneler çiğ kullanıyordu aslında. Sanki hoş olmaz gibi düşünüp ben biraz şekerle vişneleri ocakta pişirdim. Ama vişneler sulandıkça sulandı... İstediğim kıvama gelmeleri bayağı vakit aldı. Daha sonra bu karışımı hamurun içine koyarken de zorlandım. Çünkü karışımın hafif de olsa suyukurabiyelerin kenarlarının kapanmasını etkiledi. Hamurun yarısını da çiğ vişne koyarak denedim; olması gerektiği gibi. Hem hazırlaması daha kolay hem de yerken daha ekşi bir tat alıyorsunuz. Tarif yemek zevki dergisinden.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay bardağı sıvıyağ ( orjinali 1 bardak sıvıyağ + yarımpaket margarin)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı karbonat ( ben 1 kaşık kullandım)
  • Yarım limon suyu
  • aldığı kadar un
  • içi için 1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
Hazırlanışı:
Hamur için olan malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat dinlendirin. Daha sonra merdane ile yarım cm kalınlığında açıp yuvarlak kalıp ile kesin. Bir kenarına 2 adet vişne koyup diğer kenarı üzerine kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişirin. Üzerinin beyaz kalmasına dikkat edin. Kurabiyeler soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Vişneye bayılırım harice doğrusu bugüne kadar aklıma hiç vişneli kurabiye yapmak gelmemişti mutlaka deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Nilüfer, Ben de tarifi görünce denemeliyim diye düşünmüştüm. Ekşili çok hoş bir tadı var;tabii vişne severler için.

Adsız dedi ki...

Hatice çok özür dilerim ismini yanlış yazmışım.

Adsız dedi ki...

Çok incesin Nilüfercim. Önemli değil; olabiliyor böyle insan sonradan yanlış yazdığını farkediyor.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hatice Merhaba,

Dün akşam eve gider gitmez vişneli kurabiyelerden yaptım şu an da tek bir tane bile kalmadı vişneyle arasını bir türlü düzeltemeyen eşim bile bayıldı.
Sabah kahvaltıda bile yedi kalanlarıda anneme götürdüm bugün çay'a teyzem gelecekmiş annem tadına baktı harika olmuş dedi bu tarifi herkeze tavsiye ederim.Üstelik görünümüde çok şık.

Adsız dedi ki...

Merhaba Nilüfercim, kurabiyeleri beğenmenize çok sevindim :)) Afiyet olsun.
Sevgiler...

esra dedi ki...

Ben bu kurabiyeleri yaptım ve tadan 10 kişiden hiçbiri ikinciyi yemedi. Tadını bozan neydi bilmiyorum çok üzgünüm gerçekten çok kötü oldu oysaki birebir aynını yapmıştım

Hatice dedi ki...

Merhaba Esra,
güzel olmamasına, beğenilmemesine çok üzüldüm. Neden oldu acaba? Biz beğenmediğimiz, tutmayan hiç bir tarifi yayınlamıyoruz. Tarife bakınca acaba karbonat mı fazla kaçtı diye düşündüm. 2 kaşık bana fazla geldiği için 1 kullanmıştım. Fazlası acımsı bir tat verebilir.

Sevgiler...