Sayfalar

Çarşamba, Temmuz 13, 2005

Bruschetta

Bruschetta

Bu tarifi Hatice'yle öğle arası işyerimizin terasında yanımızda getirdiğimiz dergilere bakarken gördük. Ben de hafta sonu bunu yapayım diye düşünmüştüm. Pazar kahvaltısına annemlere yaptım. Kahvaltıda değişik bir şeyler tatmak isteyenler için ideal. Yaparken malzemelerden bazılarını ekleyip bazılarını çıkarttığım için kendi yaptığım gibi anlatacağım.

Malzemeler:

  • 4 dilim ekmek
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • kekik, fesleğen, tuz
  • üzerlerine serpecek kadar kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:

Domatesi soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları bir miktar tuzla dövün. Sarımsakların yarısını ve domatesleri 2 kaşık yağda 5 dk karıştırarak kavurun. Ekmekleri kızartın. Kalan yağ ve sarımsağı karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Biraz kuru fesleğen serpiştirin. Sonra domatesli sosu ekmeklere paylaştırın. Üzerine biraz maydanoz biraz da kekik serpin ve servis yapın.

Afiyet olsun...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Sule'cigim, tesadüfe bak :) Dün aksam italyan'da baslangic olarak getirmislerdi bruschetta'yi. Hatta tadini cok sevince, ahci giderken elimize iki tane daha tutusturdu tutusturdu. Yine yaparsan domatesli sosun icine taze feslegen koyabilirsin, bak tadini öyle de cok seveceksin.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

ben evde kuru fesleğen olduğu için kurusunu kullanmıştım. Hatta tarifin orijinalinde fesleğen yoktu bile ama ben yakışacağını düşündüğümden domatesli sosun altına serptim biraz.

Adsız dedi ki...

sule, ellerine saglik! Ben de yeni geldim gezilerden ve bahcedeki domatelerin olgunlastigi, feslegenlerin diz boyu oldugunu gorunce bunu yapmaya karar verdim ama gel gor ki halA saat farkina alisamadim :(

Bir kac eklemem var tarife, madem ilk kez yapiyorsun. Sarimsagi, onceden hafifce tost ettigin ekmege surersen (yani burada ekmek bir rende vazifesi goruyor) tadi daha da gecer ekmege ve cok hafif olur. Bir de domatesi kesinlikle pisirme! Bulabilirsen balsamik sirke ekle bu domates, zyagi, taze feslegen ve tuz karisimina. Bak o tada ne diyeceksin cok merak ediyorum. Sirkeden nefret eden ben bile cok seviyorum balsamik cinsini!

Orijinal tarifte feslegen yoktu demissin, cok sasirdim.

Adsız dedi ki...

Fethiye hoşgeldin. Umarım siteni de bir an önce güncellersin. Hep aynı tarifle karşılaşmaktan sıkılmıştım :).

Balsamik sirkeyi kullanmadığımdan eve almayı da hiç düşünmedim. Tabi benim taze fesleğenlerim de yok elimin altında :). Her neyse umarım senin tarifini de deneme fırsatım olur. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

ruchan dedi ki...

Özellikle pazar kahvaltısı için kolay ve eminim çok lezzetli bir tarif... Yaz geldiğinden beri evde kahvaltı yapmıyoruz ama ilk fırsatta deneyeceğim.Ellerine sağlık.
Sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

cimcime evet kahvaltıda harika oldu. Malzemeden 4 dilim çıktı. Birden hepsi bitiverdi. :)
Denersen mutlaka beğenirsin.

Benim dünyamdan dedi ki...

bruschetta'yı ben de çok severim. aslında italyan kökenli bir aparatif denilebilir.
benim kullanımdığım tarifte şöyle..
arzunuza göre bir kaç diş sarımsağı ezip zeytinyağı ve domates salçası ile harmanlayıp, ekmeklerin üzerine ince bir tabaka halinde sürüyorsunuz. küp şeklinde doğranmış domatesleri koyduktan sonra rendelenmiş peynir serpip sıcak fırına koyuyorsunuz. indirmeye yakın kekik ve fesleyen ile süslüyorsunuz. eğer taze fesleğeniniz varsa, hazırladığınız zeytinyağlı sosa da ince ince kıyıp karıştırabilirsiniz.
makarna ve salatadan olusan bir menü için güzel bir başlangıç olarak servis yapabilirsiniz. güzel bir kırmızı şarapla çok lezzetli oluyor.

Adsız dedi ki...

tarifini okurken bile ağzım sulandı. Umarım denemek için fırsatım olur.

Adsız dedi ki...

gecen pazar , kahvaltida ben de kendi uydurdugum bir bruschettayi denedim.sosis ve sucukla.ekmekleri izgarada kizarttiktan sonra uzerine az sulandirilmis domates salcasi surdum.sonra ince halka seklinde dogranmis sosis ve sucuklari ekmeklere bolusturdum.uzerine dolapta kalan kaskaval peyniri(taze kasar veya mozzarella da olabilir) ince kesip koydum ve onun da uzerine azicik pesto sos ve ince kiyilmis maydonozlari ilave ettim ve firinin izgara bolumunde peynir eriyene kadar pisirdim. tek hatam ekmeklerin buyuk olmasiydi(trabzon ekmegi kullanmistim), kahvaltiya gelen misafirlerim baska birsey yiyemediler.Aslinda bu tarifin deniz urunleriyle yapilmis seklini gecen hafta viyanada bir cafede yemistim ve cok begenmistim.Orada malzeme olarak kucuk karides ve midyeler kullanarak yapmislardi.

Adsız dedi ki...

anonim okurken bile ağzım sulandı. paylaştığın için teşekkür ederim.