Sayfalar

Salı, Ağustos 30, 2005

Etli Şehriye Pilavı



Haftasonu eşim ne zamandır yapmak istediği bu yemeği nihayet yaptı ve bu lezzeti evde de tatma fırsatı buldum. İşyerimizin yemekhanesinde de sıkça çıkan bir çeşit fakat her zaman çok yağlı olur. Eşimin yaptığının daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu da belirtmek isterim.

Malzemeler:

  • 300 gr dana kuşbaşı
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 4 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

Kuşbaşı etleri tencereye koyun. Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ekleyip 45 dk kadar orta ateşte etleri haşlayın. Kaynarken çıkan köpükleri kaşıkla alın. Haşlanan etlerin suyunu süzün. Et suyunu bir kenara alıp dinlendirin (tortusunun dibe çökmesi için). Tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. Yağ ısınınca yemeklik doğranmış soğan ve ince ince doğranmış sarımsakları tencereye ekleyin. 4-5 dk kadar soteledikten sonra etleri ekleyin ve soğanlar ölene kadar kavurun. Başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında şehriyeleri kahverengi olana kadar kavrun(fazla koyulaşmasından korkmayın pişince rengi biraz daha açılıyor). Etlerin üzerine şehriyeyi dökün ve kaşıkla 1-2 dk karıştırın. Rendelenmiş domatesleri de ekleyin. 2-3 dk sonra üzerine 3 su bardağı et suyu (yetmezse sıcak suyla tamamlayın), tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatıp 5-10 dakika demlendirin.

Afiyet olsun..

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Beyinin ellerine saglik, sule, tarifi okuyunca aklima rahmetli teyzemin etli pilavi geldi. Ne kadar ugrasti isem bir türlü onun gibi lezzetli yapamadim etli pilavi. Bu tarifi muhakkak deniyecegim.
Afiyet olsun

Adsız dedi ki...

Özgül dün eşimin ailesinden eve geldikten sonra akşam 9:30'da ekledim tarifi. Eşim söyledi ben yazdım. Böyle daha kolay oluyormuş :). İlk seferde tutturdu sanırım, bizim çok hoşumuza gitti bu yemek.

Adsız dedi ki...

Şule bende şehriye pilavını çok severim ve sık sık yaparım e nede olsa makarna türevidir.Etlisini şimdiye kadar hiç denemedim sanırım etli hali eşimin çok daha hoşuna gidecektir.

Adsız dedi ki...

bizim evde ilk defa yapıldı. biz çok beğendik. erkekler genelde etli yemekleri sevdiğinden eşin bunu da beğenecektir..

yuvakuran dedi ki...

Harika!

incikboncuk dedi ki...

Tarifi çok beğendim. Misafir yemeği olarak hemen not aldım. Ama ne ile birlikte servis yapmamı önerirsiniz?

Adsız dedi ki...

yuvakuran teşekkürler..

incik boncuk, sitemizde yer alan toyga çorbası ve salatayla iyi gider diye dü
şünüyorum. Ya da buz gibi ayran ve salata ile..

Adsız dedi ki...

Dün akşam yemegi için denedim tarifi sizleri bilmem ama benim için başlı başına bir yemek oldu bence yanına başka hiç bir şey yapmaya gerek yok salata ve ayranla süper oluyor herkeze tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

nilüfer, afiyet olsun. eşim beğenmenize çok sevinecektir.

Adsız dedi ki...

uzun zamandır aradığım tarif buydu.. hemen denedim ve super oldu.. ellerinize sağlık ve teşekkurler...

Adsız dedi ki...

tezcher beğenmene sevindim. gerçekten çok lezzetli oluyor :)

Adsız dedi ki...

çok tesekkur ederım tarıf ıcın ben öğrenciyim ılk defa okulda yedım bu plavı o kadar harıka tadı varkı bayılım bundan sonrada sıksık yapıcam bakalım tadını tutturabılecekmıyım tekrar tesekkurler afıyet olsun

Adsız dedi ki...

bende yaptım bu tarifi, şu an yiyorum. gerçekten harika oldu. teşekkürler.

selin dedi ki...

hakket süper

Adsız dedi ki...

bende bu tarife göre yaptım tat çok güzel.tek sıkıntı buzdolabında bekleyince pilav altı yapışıyor ve çok kötü bir görüntü oluşuyor.