Cumartesi günü önceden almış olduğum soya fasulyelerinden kalanları değerlendirmek istedim. Akşamdan ısladım ve pazar günü çorbamı yaptım. Tarifi bu ayın Sofra dergisinden aldım. Sıcacık, lezzetli ve sağlıklı bir çorba oldu. Hafta sonu sadece bu tarifi denemedim tabi. Bir de havuçlu ve yulaflı kek denemem oldu ama sonuç istediğim gibi olmadığından siteye ekleyemeyeceğim :).
Malzemeler:
- 1 su bardağı soya fasulyesi
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı pilavlık bulgur
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı (asıl tarifte 1 çorba kaşığı margarin)
- 7 su bardağı su (asıl tarifte 2 su bardağı et suyu, 5 su bardağı su)
- tuz , karabiber, pulbiber, kuru nane
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Soya fasulyesini 1 gece önceden 4 su bardağı su ile ıslayın. Süzdüğünüz fasulyeleri tencerede 4 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. (tavsiyem 50 dk) Haşlama suyunu dökün. Soğanı yemeklik doğrayıp domatesleri rendeleyin. Doğranmış soğan ve zeytinyağını tencereye alıp soteleyin. Rendelenmiş domates ve domates salçasını ekleyip özleşene kadar 4-5 dakika pişirin. Haşlanmış soya fasulyelerini ekleyip karıştırın. Üzerine et suyu ve 5 bardak suyu (ben sadece su kullandım) ekleyip kaynamaya bırakın. Kısık ateşte kaynayan çorbaya bulguru ekleyip kaynamaya bırakın. Bulgur pişince tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Diğer tarafta tereyağı ve naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun...
2 yorum:
Soya fasulyesini cok severim. Ben haslayip salatalarda falanda seviyorum. Corbasini Turkiyede yapmistim bir defa.. Senin tarifden sonra yeniden denerim belki..
Ellerine saglik
Ben soya fasulyesinin tadını diğer fasulyeden çok farklı buluyorum. Bu çorbaya çok yakışmıştı. Salatada kullanmak da çok iyi fikir. Sevgilerimle..
Yorum Gönder