Çarşamba, Ağustos 17, 2005
Erik Kompostosu
Haftasonu aldığımız eriklerin tadını beğenmeyince ben de onları değerlendirmek için komposto yapmaya karar verdim. Eşim kompostonun rengini görüp tadına da bakınca demekki bunlar yemelik değil kompostolukmuş yorumunu yaptı :) Öncelikle yarım kilo kadar eriğin çekirdeklerini çıkarıp dörde böldüm. Bir tencereye koyup üzerine 10 bardak su ekledim. Kısık ateşte kaynamaya bıraktım. Kaynamaya başlayınca 2 bardak şeker ekledim.( bana biraz tatlı geldi. 1,5 bardak daha iyi olur gibi) Bir süre daha kaynatıp (5 dk. kadar) altını kapattım. Soğuduğunda servis hazır...
Afiyet olsun...
Etiketler:
Diğer Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Geçen gün ilk kez sitenize girdim ve erik kompostasını denedim. Böreğin yanında, soğuk soğuk çok güzel oldu. Aslında pek komposta sevmezdim ama bundan sonra mutlaka yapıcam. Çok teşekkürler, ellerine sağlık.
Ayşe.
Merhaba Ayşe Hanım,
sitemize hoşgeldiniz.Börekle birlikte gerçekten çok hoş olur. Afiyet olsun.
Sevgiler...
Yorum Gönder