Bu pasta beni çocukluğuma götürür hep. Küçükken annemin eski komşularıyla olan günlerine ben de giderdim. Ayşe teyze, Adalet teyze.. Ayşe teyzenin kızı Özlem ile güzel günlerimiz geçmiştir. Şimdi öğretmenlik son sınıfta okuyor. Bu tarifte Özlem'e ait. Günde yemiştim ilk defa. Hemen tarifini almışız. Annemin çook eskiden kalan tariflerinin arasından çıktı. Belki de çoğunuzun bildiği bir tatlı. Yapılışı kolay, tadı harika..
Malzemeler:
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 paket kakaolu puding
- 2,5-3 su bardağı süt
Pudingi paketinin arkasında belirtilenden daha az miktarda süt ile pişirip hazırlayın. Biraz soğuduktan sonra uzun bir servis tabağını ve 1 kase su hazırlayın. Burçak bisküvinin bir yüzünü suya batırıp puding sürün, tabağa dik bir şekilde koyun. (ilk bisküvi ayakta durmayabilir) Daha sonra aynı şekilde kakaolu bisküvinin bir yüzünü ıslatın ve puding sürün diğer bisküvinin yanına koyun. Bu şekilde 1 burçak, 1 kakaolu olacak şekilde bisküviler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kalan pudingi bisküvilerin üzerine ve yanlarına sürüp buzluğa kaldırın. 1 gece beklettikten sonra buzdolabına alın. Pastayı dilimlerken 45 derece açıyla keserek servis yapın.
Afiyet olsun..
47 yorum:
merhaba,
sitenizi çok beğendim. Siz de bizim gibi iki iş arkadaşı siteyi hazırlıyorsunuz.
Pasta çok güzel görünüyor. Bisküvili pastalar zaten her zaman kurtarıcımız oluyor. Ben de bu çeşit bir bisküvili pasta yapıyorum ama benim ki iki kat. Bisküvileri espresso yada nescafeye batırıyorum. Üzerine vanilyalı puding ve muz sonra tekrar bisküvi,puding ve muz.
Üzerine de çukulata sos koyulabilir ama ben meyvelerle süslemeyi tercih ediyorum.
Başarılar ve sevgiler...
başak ve burcu sitemizi beğendiğinize çok sevindim. İki kişi hazırlayınca siteyi işimiz daha da kolaylaşıyor. Verdiğin pasta tarifi de eminim enfes olur. Denenecek pasta o kadar çok ki :) Güzel yorumunuz için teşekkürler.. Sevgiler..
Valla benim kafam karıştı nasıl yani!!
şimdi; su doldurduğumuz tabağın içinemi yerleştireceğiz bisküvileri.Yani altında su olacak.Kenarsız oval bir tabak kullanırsak bisküviler nasıl ayakta duracakki.
Peki burçak bisküvi dediğiniz nedir ki..
ayyy benim iyice kafam karıştı valla kusura bakmayın ama ben hiç bir şey anlamadım.Bugün hiç bir şeyi anlayamıyorum bana birşey oldu ama nedir ki :((
Bisküvileri su dolu kaseye batırarak ıslatıyoruz. Kasenin içine yerleştirmiyoruz. Bisküvileri yanyana dizdiğimiz ve de aralarına puding sürerek yapıştırdığımız için ayakta duruyorlar. Uzun dikdörtgen bir pasta oluyor. Marketlerde Eti Burçak olarak satılan bisküvilerde Burçak bisküvi. Kolay gelsin.
Bu pasta icin yurt disinda yasayanlar burcak yerine digestive biskuvi ile yapabilirmi acaba?
Posted by Anonymous
yurt disinda bulunmadigim icin cevap veremiyecegim. Bilen arkadaslar cevaplarsa ogrenmis oluruz.
Posted by sule
Merhabalar
Bu foto?raftaki pasta verdi?iniz tarife ait de?il gibi g?r?n?yor.katlar ?ok kal?n ve keke benziyor. Ayr?ca tarifinizde, resimdeki a??k renk olan katman? olu?turacak bir bisk?vi yok.
Posted by ?irin
merhaba sirin, oncelikle sunu soylemeliyim ki siteye yazdigimiz her tarifi uygulayip, fotograflayip tadina bakip begendikten sonra siteye ekliyoruz. Katlarin kalin g?r?nmesinin sebebi ise pastayi 45 derece a?iyla kesmemiz.(90 derece de?il) Acik renkli katmani olusturacak biskuvi ise Eti Burcak biskuvi.
Posted by sule
EVET DIGESTIVE BUSUVIYLE OLUR.BURCAK BUSKUVIYE EN YAKIN O SANIRIM,
SULE ELINE SAGLIK HARIKA OLMUS COK ALBENILI...:)
ben tarifi pek anlamadim galiba.biskuvilerin bir tarafini su bir tarafinida puddinglemi islatiyoruz?resimleyip veya daha detayli anlatabilirmisiniz acaba?
okadar istah acici görünüyor ki ,ellerine saglik sulecim..
sütlükahve verdiğin bilgi için teşekkür ederim. hülya teşekkürler..
şule ellerine sağlık pasta çok güzel görünüyor. ben de bunu sadece kakaolu bisküvi ve pudingle yapıyordum, burçak bisküvi de eklenince çok daha lezzetli oluyordur. sanırım pudingi daha az sütle pişirdiğinden kıvamı koyu olacağından bisküvileri yumuşamaları için suya batırıyorsun...
hatice evet burçak eklenince tadı da görüntüsü de çok hoş oluyor. bisküvileri yumuşaması için suya batırıyorum evet aynı yüzüne de pudingi sürüp tabaktaki diğer bisküviye yapıştırıyorum. Yumuşacık bir pasta oluyor. Asıl tarifte pudingi normal pişirmesine rağmen suyla ıslatın diyordu. Suyla ıslatmamızın sebebi sanırım bisküvilerin daha çok yumuşamasını sağlamak. Sevgilerimle..
valla kim ne derse desin o resimdeki pasta bisküvi degil pasta hamuru istediginiz acıdan cekin bu fotograf 45 derece acı ıle cekılmıs bır kat bisküvinin degil kekin fotografı bu yorumu yapan arkadasa katılmak durumundayım. Ama tariteki pastanızın yapılınca coklezzetli olacagına eminim
inanıp inanmamakta özgürsünüz. ama sizi düzeltmeme de izin verin. pasta 45 derece açı ile fotoğrafı çekilmedi, 30 ile 45 derece açı ile dilimlendi.
merhaba şule,pastan çok güzel gözüküyor.Sizden bir ricam var mümükünse yapım aşamasındanda resim ekleyebilirmisiniz?Çünkü bazı tariflerde yapılışını görmeden yapması çok zor oluyor.galiba bisküviler ıslatıldıgı için kabarmış ve kek gibi gözüyor.arkadaşlarıda yanıltanda budur heralde.Ama niye ısrarla resim tarife ait degil diye ısrar edilmiş anlam veremedim.Ellerine saglık,sevgiler.......
zeynep pastayı tekrar yaptığımda yapım aşamasındaki fotoğrafları da çekip eklerim. Bu pastayı ilk gördüğümde allah allah nasıl olmuş diye ben de inanamamıştım fakat bir kere yapıp denedikten sonra, nasıl böyle göründüğünü anlamıştım. Bisküviler kabarmıyor zeynepçim eğer hazırlanışı kısmında anlattığım gibi yaparsanız nasıl böyle göründüğünü anlarsınız :). İşin sırrı pastayı belli bir açıyla dilimlemekte. Yorumun için teşekkürler :)
merhaba şule
bu tarifini yani kiremit pastayı bende daha önce yapmıştım arkadaşlar denesin aynısını yapacaklardır ellerine sğlık tekrar hatırlattıgın icin teşekkürler
sevgili hayriş teşekkürler.
Bu pastayı üniversite yıllarımda ben de çok yapardım hem de su ile ıslatmadan. Pasta dolapta 1 gece bekleyince puding bisküvileri yeterince yumuşatırdı. Pasta hem çok pratik hem de çok lezzetli. Verev kesilince de aynen resimdeki gibi oluyor. Ellerinize sağlık ve tekrar hatırlattığınız için ayrıca teşekkürler. Bu hafta sonu yapayım, eminim kızım bayılacak :)
nil_s
nil hanım gerçekten de lezzetli ve hoş görünümlü bir pasta. Yapımı da oldukça basit. Yaparsanız şimdiden afiyet olsun..
şule lise yıllarında bizim de sık yaptığımız bir pastaydı. senin tarifini birebir yaptım ve aynı resmindeki gibiydi. açılı kesince bisküvinin kesiti alınıyor ondan geniş görünüyor. ellerine sağlık ve hatırlattığın için teşekkürler
tweety
tweety afiyet olsun.
Elif said...
Şule hanım,
ben eti burçak bisküvi bulamadım acaba bir resmini veya link vermeniz mümkünmü?denemek istiyorum ama ya benim gözüme çarpmadı burçak bisküvü yoktu.En azından nasıl birşey olduğunu bilirsem daha kolay bulurum.Bu arada burçak bisküvi pötibör boyutunda mı oluyor?Değilse eğer bisküviler birbirine nasıl denk gelecek?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Anonymous said...
Elif said...
Şule hanım,
ben eti burçak bisküvi bulamadım acaba bir resmini veya link vermeniz mümkünmü?denemek istiyorum ama ya benim gözüme çarpmadı burçak bisküvü yoktu.En azından nasıl birşey olduğunu bilirsem daha kolay bulurum.Bu arada burçak bisküvi pötibör boyutunda mı oluyor?Değilse eğer bisküviler birbirine nasıl denk gelecek?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Adımı yazmayı unutmuşum :)
Elif Hanım Eti Burçak bulamadıysanız yulaflı veya petibör bisküviyle de yapabilirsiniz. Ben Burçak bisküvili tadını daha çok seviyorum.
Benim annem de çok güsel yapardı bu pastayı...O yaparken bende biskuvileri aşırırdım hep,ondan biliyorum ki o bir kek değil biskuvi topluluğu !
Ellerine ve sabrına sağlık:)
yorumun için teşekkürler. bisküvi topluluğu olduğuna artık inanmayanlar da inanmmıştır herhalde :)
ELLERINE SAGLIK ONCELIKLE..
ESKI BIR TARIF YENI OKUYORUM AMA YAPILI ASAMASINDA RESIMLEYIP, KESILISINI DE GORSEL BIR SEKILDE ANLATIRSAN EMINIM DAHA YARDIMCI OLACAKTIR. SEVVAL
sevval üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen bu harika pastadan tekrar yapma fırsatım olmadı. Aklımda kesiliş aşamasını resimlemek var zaten, hatırlattığın için teşekkürler.
Hi Fellow! I was just searching blogs,and I found yours! I like it!
If you have a moment, please visit my yahoo anti virus scan site.
Good luck!
pastayı ben de denedim.aynen şekildeki gibi görünüyor.çok da lezzetli oldu.yiyen herkes de çok beğendi.teşekkür ediyorum.
sevgili havva pastayı deneyip beğenmene sevindim. :) Afiyet olsun.
resim çok guzel yanlız o kadar guzel koymayın canımız çekiyo yapana kadar resimle doyuyoruz:D ellerinize sağlık
Annemin,ablalarımın ve benim çok sık yaptığımız ve çok sevdiğimiz bir pasta tarifiydi,yıllardır yapmamıştım.5 yaşındaki kızım pastane pastalarını yemiyor,elimde
olan bisküvileri değerlendireyim derken tarifinize rastladım çok eskilere gittim.Ben bisküvileri sütle ıslatırdım,daha lezzetli oluyor.Hemen tekrar deneyeceğim. Hem tarif için hem de güzel anıları canlandırdığınız için teşekkürler. FUNDA
Funda ev yapımı pastanın yerini birşey tutmuyor, bana daha lezzetli geliyor evde yapılan. Nazik yorumunuz için teşekkür ederim.
sevgiler..
DÜN KIZIMLA SİTENİZİ GEZERKEN DENK GELDİK.PASTANIN YAPIMI ÇOK KOLAY GELDİ.AMA YORUMLARDAKİ HANIMLARIN İNANMAMASI ŞAŞIRTTI BENİ.KALKTIK VE YAPTIK.ŞU AN HEM NESCAFEMİ İÇİYOR HEMDE PASTAYI YİYORUM. İNANILMAZ HAFİF OLMUŞ. İNANMAYAN HANIMLAR HAKİKATEN 45 DERECE AÇIYLA KESİNCE RESİMDEKİNİN AYNI OLDU.MUHAKKAK DENEYİN GÖRÜN DERİM.ŞULE HANIM TŞK EDERİM SİZEDE.
isimsiz, hem kolay hem de oldukça lezzetli bir pasta oluyor. beğenmenize sevindim. afiyet olsun..
merhaba arkadaşlar ben yorum yazan arkadaşları anlamıyorum yaa çok kolay bir pasta tarifte yeteri kadar açık ama bence anlamıyanlarda sorun var. ben yaklaşık 9 yıldır yaparım ve aynı görüntüdeki gibi oluyor ve tadı çoooooook süper ve hafif.bence sorun anlamıyanlarda başka nasıl anlatılırki bu tarif.ellerinize sağlık şule ve hatice. ben aranıza akşam katıldım ve siteyi çok beğendim kızlar.
bende yapıp yapmamakta kararsızdım çünkü görünüşü gerçekten insanı yanıltıyor.ama denemekte fayda vardı çünkü denemeden anlayamazdım bunu, yaptım ve gerçekten sonuç muhteşemdi.resimdeki gibi oluyor.önemli olan kesiş şekli! kararsız olan ve inanamayan arkadaşlar hiç düşünmenize gerek yok yapın sizde sonucu görün derim.!
bende yapıp yapmamakta kararsızdım çünkü görünüşü gerçekten insanı yanıltıyor.ama denemekte fayda vardı çünkü denemeden anlayamazdım bunu, yaptım ve gerçekten sonuç muhteşemdi.resimdeki gibi oluyor.önemli olan kesiş şekli! kararsız olan ve inanamayan arkadaşlar hiç düşünmenize gerek yok yapın sizde sonucu görün derim.!
deneyen arkadaşlara afiyet olsun. ne zamandır ben de yapmıyorum. gerçekten lezzetli oluyor..
pastayı saklarken üzerini örtmemiz gerekiyor değilmi kurumaması için?
knarları yüksek olmayan bir tabakta yapsak sorun olurmu yoksa bisküvinin yaslanacağı şekilde kenarlı tabakmı olmalı?
bende denedim ve aynı şekilde böyle oldu:)
birdahakinwe burçak değil normal bisküvi kullanmayı düşünüyorum burçak daha böyle kuru gibi olsu sanki birde petibörle boyu eşit olmadığı için kaplama yaparken tam güzel görüntü olmuyor,ayrıcada birdahakine hertarafını iyice sütedbulamak istiyorum bisküvileri dizerken çünkü nedense kuru gibi oldular,pudingide soğuğa yakın sürdüğümüz için tam yumuşamıyorlar,birde puding üzerine yetmez diye aralarına çokta süremedim,adece yapışacak kadar sürdüm,sizinkide öyle sanırım değilmi?
birde pastayı hazırladıktan sonra kapalı muhafaza etmek gerekiyor açıkta kuru gibi oluyor iyice.
pudingide 3su bardağı sütle hazırlayınca tam iyi oluyor.
teşekkürler:)
bu arada yapacak olanlara tavsiyem ben bisküvilerie puding sürme ve pastayı kaplama aşamasını hep silikon yumurta fırçasyla yaptım çok rahat oluyor,kremayı pastayı kaplarken ileri geri sürünce tam kapanıyor bisküviler.
Merhaba Şule,
Ben de denedim bu pastayı. Gerçekten nefis oldu ellerine sağlık. Hem yapılması kolay hem de çok lezzetli. Tarifi paylaştığın için çok teşekkürler. Sitenizi takip etmeme karşın şimdiye kadar denemediğim tarifler için gerçekten çok hayıflandım. Emeğinize sağlık :)
Yorum Gönder