Sayfalar

Salı, Mayıs 31, 2005

Kiremit Pasta

Kiremit Pasta

Bu pasta beni çocukluğuma götürür hep. Küçükken annemin eski komşularıyla olan günlerine ben de giderdim. Ayşe teyze, Adalet teyze.. Ayşe teyzenin kızı Özlem ile güzel günlerimiz geçmiştir. Şimdi öğretmenlik son sınıfta okuyor. Bu tarifte Özlem'e ait. Günde yemiştim ilk defa. Hemen tarifini almışız. Annemin çook eskiden kalan tariflerinin arasından çıktı. Belki de çoğunuzun bildiği bir tatlı. Yapılışı kolay, tadı harika..

Malzemeler:
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 paket kakaolu puding
  • 2,5-3 su bardağı süt
Hazırlanışı:

Pudingi paketinin arkasında belirtilenden daha az miktarda süt ile pişirip hazırlayın. Biraz soğuduktan sonra uzun bir servis tabağını ve 1 kase su hazırlayın. Burçak bisküvinin bir yüzünü suya batırıp puding sürün, tabağa dik bir şekilde koyun. (ilk bisküvi ayakta durmayabilir) Daha sonra aynı şekilde kakaolu bisküvinin bir yüzünü ıslatın ve puding sürün diğer bisküvinin yanına koyun. Bu şekilde 1 burçak, 1 kakaolu olacak şekilde bisküviler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kalan pudingi bisküvilerin üzerine ve yanlarına sürüp buzluğa kaldırın. 1 gece beklettikten sonra buzdolabına alın. Pastayı dilimlerken 45 derece açıyla keserek servis yapın.

Afiyet olsun..

47 yorum:

Anonim dedi ki...

merhaba,
sitenizi çok beğendim. Siz de bizim gibi iki iş arkadaşı siteyi hazırlıyorsunuz.
Pasta çok güzel görünüyor. Bisküvili pastalar zaten her zaman kurtarıcımız oluyor. Ben de bu çeşit bir bisküvili pasta yapıyorum ama benim ki iki kat. Bisküvileri espresso yada nescafeye batırıyorum. Üzerine vanilyalı puding ve muz sonra tekrar bisküvi,puding ve muz.
Üzerine de çukulata sos koyulabilir ama ben meyvelerle süslemeyi tercih ediyorum.
Başarılar ve sevgiler...

Anonim dedi ki...

başak ve burcu sitemizi beğendiğinize çok sevindim. İki kişi hazırlayınca siteyi işimiz daha da kolaylaşıyor. Verdiğin pasta tarifi de eminim enfes olur. Denenecek pasta o kadar çok ki :) Güzel yorumunuz için teşekkürler.. Sevgiler..

Anonim dedi ki...

Valla benim kafam karıştı nasıl yani!!
şimdi; su doldurduğumuz tabağın içinemi yerleştireceğiz bisküvileri.Yani altında su olacak.Kenarsız oval bir tabak kullanırsak bisküviler nasıl ayakta duracakki.
Peki burçak bisküvi dediğiniz nedir ki..
ayyy benim iyice kafam karıştı valla kusura bakmayın ama ben hiç bir şey anlamadım.Bugün hiç bir şeyi anlayamıyorum bana birşey oldu ama nedir ki :((

Anonim dedi ki...

Bisküvileri su dolu kaseye batırarak ıslatıyoruz. Kasenin içine yerleştirmiyoruz. Bisküvileri yanyana dizdiğimiz ve de aralarına puding sürerek yapıştırdığımız için ayakta duruyorlar. Uzun dikdörtgen bir pasta oluyor. Marketlerde Eti Burçak olarak satılan bisküvilerde Burçak bisküvi. Kolay gelsin.

Anonim dedi ki...

Bu pasta icin yurt disinda yasayanlar burcak yerine digestive biskuvi ile yapabilirmi acaba? 

Posted by Anonymous

Anonim dedi ki...

yurt disinda bulunmadigim icin cevap veremiyecegim. Bilen arkadaslar cevaplarsa ogrenmis oluruz. 

Posted by sule

Anonim dedi ki...

Merhabalar
Bu foto?raftaki pasta verdi?iniz tarife ait de?il gibi g?r?n?yor.katlar ?ok kal?n ve keke benziyor. Ayr?ca tarifinizde, resimdeki a??k renk olan katman? olu?turacak bir bisk?vi yok.  

Posted by ?irin

Anonim dedi ki...

merhaba sirin, oncelikle sunu soylemeliyim ki siteye yazdigimiz her tarifi uygulayip, fotograflayip tadina bakip begendikten sonra siteye ekliyoruz. Katlarin kalin g?r?nmesinin sebebi ise pastayi 45 derece a?iyla kesmemiz.(90 derece de?il) Acik renkli katmani olusturacak biskuvi ise Eti Burcak biskuvi.  

Posted by sule

suTLukaHve dedi ki...

EVET DIGESTIVE BUSUVIYLE OLUR.BURCAK BUSKUVIYE EN YAKIN O SANIRIM,

SULE ELINE SAGLIK HARIKA OLMUS COK ALBENILI...:)

Anonim dedi ki...

ben tarifi pek anlamadim galiba.biskuvilerin bir tarafini su bir tarafinida puddinglemi islatiyoruz?resimleyip veya daha detayli anlatabilirmisiniz acaba?

cay saati dedi ki...

okadar istah acici görünüyor ki ,ellerine saglik sulecim..

Anonim dedi ki...

sütlükahve verdiğin bilgi için teşekkür ederim. hülya teşekkürler..

Hatice dedi ki...

şule ellerine sağlık pasta çok güzel görünüyor. ben de bunu sadece kakaolu bisküvi ve pudingle yapıyordum, burçak bisküvi de eklenince çok daha lezzetli oluyordur. sanırım pudingi daha az sütle pişirdiğinden kıvamı koyu olacağından bisküvileri yumuşamaları için suya batırıyorsun...

Anonim dedi ki...

hatice evet burçak eklenince tadı da görüntüsü de çok hoş oluyor. bisküvileri yumuşaması için suya batırıyorum evet aynı yüzüne de pudingi sürüp tabaktaki diğer bisküviye yapıştırıyorum. Yumuşacık bir pasta oluyor. Asıl tarifte pudingi normal pişirmesine rağmen suyla ıslatın diyordu. Suyla ıslatmamızın sebebi sanırım bisküvilerin daha çok yumuşamasını sağlamak. Sevgilerimle..

Anonim dedi ki...

valla kim ne derse desin o resimdeki pasta bisküvi degil pasta hamuru istediginiz acıdan cekin bu fotograf 45 derece acı ıle cekılmıs bır kat bisküvinin degil kekin fotografı bu yorumu yapan arkadasa katılmak durumundayım. Ama tariteki pastanızın yapılınca coklezzetli olacagına eminim

Anonim dedi ki...

inanıp inanmamakta özgürsünüz. ama sizi düzeltmeme de izin verin. pasta 45 derece açı ile fotoğrafı çekilmedi, 30 ile 45 derece açı ile dilimlendi.

Anonim dedi ki...

merhaba şule,pastan çok güzel gözüküyor.Sizden bir ricam var mümükünse yapım aşamasındanda resim ekleyebilirmisiniz?Çünkü bazı tariflerde yapılışını görmeden yapması çok zor oluyor.galiba bisküviler ıslatıldıgı için kabarmış ve kek gibi gözüyor.arkadaşlarıda yanıltanda budur heralde.Ama niye ısrarla resim tarife ait degil diye ısrar edilmiş anlam veremedim.Ellerine saglık,sevgiler.......

Anonim dedi ki...

zeynep pastayı tekrar yaptığımda yapım aşamasındaki fotoğrafları da çekip eklerim. Bu pastayı ilk gördüğümde allah allah nasıl olmuş diye ben de inanamamıştım fakat bir kere yapıp denedikten sonra, nasıl böyle göründüğünü anlamıştım. Bisküviler kabarmıyor zeynepçim eğer hazırlanışı kısmında anlattığım gibi yaparsanız nasıl böyle göründüğünü anlarsınız :). İşin sırrı pastayı belli bir açıyla dilimlemekte. Yorumun için teşekkürler :)

Anonim dedi ki...

merhaba şule
bu tarifini yani kiremit pastayı bende daha önce yapmıştım arkadaşlar denesin aynısını yapacaklardır ellerine sğlık tekrar hatırlattıgın icin teşekkürler

Anonim dedi ki...

sevgili hayriş teşekkürler.

Anonim dedi ki...

Bu pastayı üniversite yıllarımda ben de çok yapardım hem de su ile ıslatmadan. Pasta dolapta 1 gece bekleyince puding bisküvileri yeterince yumuşatırdı. Pasta hem çok pratik hem de çok lezzetli. Verev kesilince de aynen resimdeki gibi oluyor. Ellerinize sağlık ve tekrar hatırlattığınız için ayrıca teşekkürler. Bu hafta sonu yapayım, eminim kızım bayılacak :)

nil_s

Anonim dedi ki...

nil hanım gerçekten de lezzetli ve hoş görünümlü bir pasta. Yapımı da oldukça basit. Yaparsanız şimdiden afiyet olsun..

Anonim dedi ki...

şule lise yıllarında bizim de sık yaptığımız bir pastaydı. senin tarifini birebir yaptım ve aynı resmindeki gibiydi. açılı kesince bisküvinin kesiti alınıyor ondan geniş görünüyor. ellerine sağlık ve hatırlattığın için teşekkürler
tweety

Anonim dedi ki...

tweety afiyet olsun.

Anonim dedi ki...

Elif said...
Şule hanım,
ben eti burçak bisküvi bulamadım acaba bir resmini veya link vermeniz mümkünmü?denemek istiyorum ama ya benim gözüme çarpmadı burçak bisküvü yoktu.En azından nasıl birşey olduğunu bilirsem daha kolay bulurum.Bu arada burçak bisküvi pötibör boyutunda mı oluyor?Değilse eğer bisküviler birbirine nasıl denk gelecek?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Anonim dedi ki...

Anonymous said...
Elif said...
Şule hanım,
ben eti burçak bisküvi bulamadım acaba bir resmini veya link vermeniz mümkünmü?denemek istiyorum ama ya benim gözüme çarpmadı burçak bisküvü yoktu.En azından nasıl birşey olduğunu bilirsem daha kolay bulurum.Bu arada burçak bisküvi pötibör boyutunda mı oluyor?Değilse eğer bisküviler birbirine nasıl denk gelecek?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Adımı yazmayı unutmuşum :)

Anonim dedi ki...

Elif Hanım Eti Burçak bulamadıysanız yulaflı veya petibör bisküviyle de yapabilirsiniz. Ben Burçak bisküvili tadını daha çok seviyorum.

Anonim dedi ki...

Benim annem de çok güsel yapardı bu pastayı...O yaparken bende biskuvileri aşırırdım hep,ondan biliyorum ki o bir kek değil biskuvi topluluğu !
Ellerine ve sabrına sağlık:)

Anonim dedi ki...

yorumun için teşekkürler. bisküvi topluluğu olduğuna artık inanmayanlar da inanmmıştır herhalde :)

Anonim dedi ki...

ELLERINE SAGLIK ONCELIKLE..
ESKI BIR TARIF YENI OKUYORUM AMA YAPILI ASAMASINDA RESIMLEYIP, KESILISINI DE GORSEL BIR SEKILDE ANLATIRSAN EMINIM DAHA YARDIMCI OLACAKTIR. SEVVAL

Anonim dedi ki...

sevval üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen bu harika pastadan tekrar yapma fırsatım olmadı. Aklımda kesiliş aşamasını resimlemek var zaten, hatırlattığın için teşekkürler.

Anonim dedi ki...

Hi Fellow! I was just searching blogs,and I found yours! I like it!
If you have a moment, please visit my yahoo anti virus scan site.
Good luck!

Anonim dedi ki...

pastayı ben de denedim.aynen şekildeki gibi görünüyor.çok da lezzetli oldu.yiyen herkes de çok beğendi.teşekkür ediyorum.

Anonim dedi ki...

sevgili havva pastayı deneyip beğenmene sevindim. :) Afiyet olsun.

Anonim dedi ki...

resim çok guzel yanlız o kadar guzel koymayın canımız çekiyo yapana kadar resimle doyuyoruz:D ellerinize sağlık

Anonim dedi ki...

Annemin,ablalarımın ve benim çok sık yaptığımız ve çok sevdiğimiz bir pasta tarifiydi,yıllardır yapmamıştım.5 yaşındaki kızım pastane pastalarını yemiyor,elimde
olan bisküvileri değerlendireyim derken tarifinize rastladım çok eskilere gittim.Ben bisküvileri sütle ıslatırdım,daha lezzetli oluyor.Hemen tekrar deneyeceğim. Hem tarif için hem de güzel anıları canlandırdığınız için teşekkürler. FUNDA

Şule dedi ki...

Funda ev yapımı pastanın yerini birşey tutmuyor, bana daha lezzetli geliyor evde yapılan. Nazik yorumunuz için teşekkür ederim.

sevgiler..

Anonim dedi ki...

DÜN KIZIMLA SİTENİZİ GEZERKEN DENK GELDİK.PASTANIN YAPIMI ÇOK KOLAY GELDİ.AMA YORUMLARDAKİ HANIMLARIN İNANMAMASI ŞAŞIRTTI BENİ.KALKTIK VE YAPTIK.ŞU AN HEM NESCAFEMİ İÇİYOR HEMDE PASTAYI YİYORUM. İNANILMAZ HAFİF OLMUŞ. İNANMAYAN HANIMLAR HAKİKATEN 45 DERECE AÇIYLA KESİNCE RESİMDEKİNİN AYNI OLDU.MUHAKKAK DENEYİN GÖRÜN DERİM.ŞULE HANIM TŞK EDERİM SİZEDE.

Anonim dedi ki...

isimsiz, hem kolay hem de oldukça lezzetli bir pasta oluyor. beğenmenize sevindim. afiyet olsun..

Anonim dedi ki...

merhaba arkadaşlar ben yorum yazan arkadaşları anlamıyorum yaa çok kolay bir pasta tarifte yeteri kadar açık ama bence anlamıyanlarda sorun var. ben yaklaşık 9 yıldır yaparım ve aynı görüntüdeki gibi oluyor ve tadı çoooooook süper ve hafif.bence sorun anlamıyanlarda başka nasıl anlatılırki bu tarif.ellerinize sağlık şule ve hatice. ben aranıza akşam katıldım ve siteyi çok beğendim kızlar.

Anonim dedi ki...

bende yapıp yapmamakta kararsızdım çünkü görünüşü gerçekten insanı yanıltıyor.ama denemekte fayda vardı çünkü denemeden anlayamazdım bunu, yaptım ve gerçekten sonuç muhteşemdi.resimdeki gibi oluyor.önemli olan kesiş şekli! kararsız olan ve inanamayan arkadaşlar hiç düşünmenize gerek yok yapın sizde sonucu görün derim.!

Anonim dedi ki...

bende yapıp yapmamakta kararsızdım çünkü görünüşü gerçekten insanı yanıltıyor.ama denemekte fayda vardı çünkü denemeden anlayamazdım bunu, yaptım ve gerçekten sonuç muhteşemdi.resimdeki gibi oluyor.önemli olan kesiş şekli! kararsız olan ve inanamayan arkadaşlar hiç düşünmenize gerek yok yapın sizde sonucu görün derim.!

Anonim dedi ki...

deneyen arkadaşlara afiyet olsun. ne zamandır ben de yapmıyorum. gerçekten lezzetli oluyor..

gülşen dedi ki...

pastayı saklarken üzerini örtmemiz gerekiyor değilmi kurumaması için?
knarları yüksek olmayan bir tabakta yapsak sorun olurmu yoksa bisküvinin yaslanacağı şekilde kenarlı tabakmı olmalı?

gülşen dedi ki...

bende denedim ve aynı şekilde böyle oldu:)
birdahakinwe burçak değil normal bisküvi kullanmayı düşünüyorum burçak daha böyle kuru gibi olsu sanki birde petibörle boyu eşit olmadığı için kaplama yaparken tam güzel görüntü olmuyor,ayrıcada birdahakine hertarafını iyice sütedbulamak istiyorum bisküvileri dizerken çünkü nedense kuru gibi oldular,pudingide soğuğa yakın sürdüğümüz için tam yumuşamıyorlar,birde puding üzerine yetmez diye aralarına çokta süremedim,adece yapışacak kadar sürdüm,sizinkide öyle sanırım değilmi?
birde pastayı hazırladıktan sonra kapalı muhafaza etmek gerekiyor açıkta kuru gibi oluyor iyice.
pudingide 3su bardağı sütle hazırlayınca tam iyi oluyor.
teşekkürler:)

gülşen dedi ki...

bu arada yapacak olanlara tavsiyem ben bisküvilerie puding sürme ve pastayı kaplama aşamasını hep silikon yumurta fırçasyla yaptım çok rahat oluyor,kremayı pastayı kaplarken ileri geri sürünce tam kapanıyor bisküviler.

Tülin dedi ki...

Merhaba Şule,
Ben de denedim bu pastayı. Gerçekten nefis oldu ellerine sağlık. Hem yapılması kolay hem de çok lezzetli. Tarifi paylaştığın için çok teşekkürler. Sitenizi takip etmeme karşın şimdiye kadar denemediğim tarifler için gerçekten çok hayıflandım. Emeğinize sağlık :)