Sayfalar

Çarşamba, Haziran 01, 2005

Kuzu Pirzola

Kuzu Pirzola

Pazar günü eşim et yapmak isteyince terbiyesini de ben hazırlayayım dedim. Bu ayın Lezzet dergisinde de ızgara dosyası diye bir bölüm vardı. Orada dana pirzolaları limonlu marinata yatırmışlardı. Ben de malzemeleri azaltarak 250- 300 gr pirzolayı bu sosa yatırdım. Sos için yarım limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. 1 kahve fincanı yağ ekleyin. 1 soğan rendeleyin. 2-3 diş sarımsağı ezin. Kıyılmış maydanoz da vardı malzemelerde fakat evde olmadığından ben katamamştım. 1 adet tane karabiber, biraz kekik ekleyin hepsini karıştırın. Pirzolaları bu sosta en az 1 saat dinlendirin. Mangalda, ızgarada veya teflon tavada pişirin. Afiyet olsun..

4 yorum:

cay saati dedi ki...

MAASALLAH HIZINA YETISMEK NE MUMKUN,çok mutlu oluyorum. ,ellerine yüreğine sağlık canım.denencek tarıfler listesi gün gectıkce artıyor :)

Adsız dedi ki...

mutlu olman beni de çok sevindirdi hülyacım :). teşekkürler..

ZeYNeP dedi ki...

sule, benden de sana bir marinat, cok kolay hemde, bildigin portakalli gazozlardan al, pirzola veya dana biftek farketmez, eti bir gece onceden onun icinde beklet, erteki baharatla, izgarani yap, tadindaki guzelligi farkedeceksin eminim.
zeynep

Adsız dedi ki...

zeynep marinatın çok ilginç geldi. denemem lazım en kısa zamanda. Teşekkürler.