Sayfalar

Perşembe, Haziran 09, 2005

Peynirli Kabak Sefası

Peynirli Kabak Sefası

Dün akşam evde kalan kabaklarımla ne yapsam diye kitapları karıştırmaya başladım. Oktay Usta'nın kitabı imdadıma yetişti. Eşim çok acıktığı için benim yemeğimi beklemeden, önceden kalan pilavı yedi. Tabi yemeğim hazır olduktan sonra bana da eşlik etti ve kabak sevmez eşim bunu da afiyetle yedi.

Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kabak
  • 1 fincan beyaz peynir (ben taze köy peyniri kullandım)
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz, fesleğen, karabiber
  • zeytinyağı
  • sos için 2-3 adet domates (evde kalmadığı için ben hazır domates püresi kullandım)
  • 2 diş sarımsak
Hazırlanışı:

Orta boy kabakları kabak çizeceği ile çiziyoruz. Her habağı iri iri doğruyoruz. Doğradıktan sonra bir tarafını oyuyoruz. Kaynayan suyun içerisine kabakları bırakıyoruz. 3-4 dakika haşlıyoruz. (benim kabaklarım çok diri oldu bu yüzden yaklaşık 10 dk haşlamanızı öneririm). Haşalanan kabakları fırın kabına alıyoruz. Diğer tarafta kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates, beyaz peynir, maydanoz, fesleğen, tuz, az miktarda yağ ilave edip karıştırıyoruz. Bu harcı kabakların içine dolduruyoruz. İstenirse üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyabiliriz. 180 derecede 5-10 dk fırında pişiriyoruz. Diğer tarafta bir kaç domates rendeleyip tavanın içerisine alıyoruz. Dövülmüş sarımsakla birlikte kaynatıyoruz. Tuz, karabiber ilave edip servis tabağına yayıyoruz. Pişen kabakları sosun üzerine koyup servis ediyoruz. Sosla birlikte harika bir tadı oluyor.

Afiyet olsun..

9 yorum:

Sibel S. dedi ki...

Çok lezzetli bir yemeğe benziyor! Ben kabakseverlerdenim, her şekilde yerim. Ama bu peynirli versiyon daha bir güzel olsa gerek... Elinize sağlık.

şule dedi ki...

Sibel hanım yapmadan önce içimde bir kuşku vardı. Acaba güzel olur mu diye. Daha önce peynirli kabak yememiştim. Fakat sosla birlikte harika oldu. Bir de eğer yapmak isterseniz peynirli harcı tepemele doldurmanızı tavsiye ederim. Görüntüsü ve tadı hoş olacaktır.

Burcu tuncer Kostak& Başak Nalbant dedi ki...

Ellerine sağlık şule. Ben de bu yemeği çok severim. kayık şeklindesini biliyordum. bu şeklinide deneyceğim. çok hafif bir yemek .yaz için çok uygun.sevgiler...başak&burcu

şule dedi ki...

evet kayık şeklinde olunca yemeğin ismi değişiyor, kabak sandal sefası oluyor :)). Sevgiler..

yemekvebiz dedi ki...

Sule' ciğim merhaba,
Eline sağlık. Bende bu hafta bulgurlu ve kıymalı versiyonunu yaptım. Fakat dediğin gibi peynir çok yakısır kabağa. Bayılır bende. Deneyecegim. ve benim dikkatimi cekmemişti bu tarif kitapta:))) Sayende öğrendim.
sevgilerimle
figen

zeynepdgt dedi ki...

Merhaba şule,kabaklar çok güzel gözüküyor.Ama nedense erkeklerin çoğu yeşil şeyleri zoraki yiyormuş gibi yiyorlar.Enazından benim eşim öyle.Et yemekleri daha cazip geliyor onlara.Tabi kiloyla ilgili sorunları olmadığı için rahat rahat götürüyorlar etleri.Onun yüzünden sebze yemeklerini yaparken iki kere düşünüp yapmak zorunda kalıyorum.Neyse saçmaladım galiba.Benim gibi rejim yapanlara göre bir yemek olmuş.Eline saglık .sevgiler

şule dedi ki...

Figencim denersen güzel oluyor. Zeynepcim eşimin kilo problemi olmasına rağmen hiç umurunda değil :) Her türlü yemeği rahat rahat tüketiyor. Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhabalar:) ben bugün bu tarifi denedim. gerçekten de harika oldu. teşekkür etmek istedim. eşim çok beğendi hatta haftaya uzak bir şehirden bizi ziyarete gelecek olan annesi ve babasına da bu yemekten mutlaka yapmamı önerdi. denemek isteyipte cesaret edemeyen varsa gerçekten şiddetle öneririm. çok leziz ve tam bir yaz yemeği. sevgiler....

şule dedi ki...

anonymous yemeği deneyip beğenmenize çok sevindim. Umarım aileniz de beğenir.