Sayfalar

Perşembe, Haziran 23, 2005

Börülce Pilaki















Malzemeler:
  • 2 su bardağı börülce
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet limon
  • ½ demet maydanoz
  • tuz,karabiber

Hazırlanışı :
Börülceleri akşamdan ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın. Düdüklüye yağı koyun ve soğanı çok az kavurun.Salçayı ekleyin.Havucu küp küp doğrayın; düdüklüye ekleyin. Börülceyi, tuz karabiberi, yarım limon suyunu ve yeteri kadar suyu ekleyip düdüklünüzün kuru fasülye pişirme süresinin yarısı kadar bir sure pişirin. Pişince kalan yarım limonu ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Ilık olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: