Bu kekin tarifini Sana Mutfağı'ndan almıştım. Eşimin hediye aldığı pasta setini kullanmak için tarif ararken bunu yapmaya karar verdim. Sonuçta çok lezzetli bir kek ortaya çıktı.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (orjinali 1,5 bardak)
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ ( orjinali 1 bardak )
- 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1 adet rendelenmiş elma
- 5 adet kuru kayısı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Kayısıları minik küpler halinde doğrayın. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra süt ve yağı ekleyip, karıştırın. Daha sonra ceviz, üzüm, elma, tarçın ve kayısıyı ekleyin. Daha sonra da un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve düşük hızda mikserle yada bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Yağlanmış 26cm.'lik kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk. pişirin. Pişme sırasında ilk yarım saat fırının kapağını açmayın. Daha sonraki sürelerde kekin pişip pişmediğini anlamak için keke bıçak batırın, eğer bıcağa hamur yapışmamışsa kekiniz pişmiş demektir.
Afiyet Olsun...
8 yorum:
bu peki niye kırmızı
Fotoğraf makinam iyi olmadığı için rengini böyle kırmızı gösterebiliyor. Değiştirene kadar böyle olacak malesef...
merhaba hanımlar, bahar kekini bir an önce denemek istiyorum, ama tarifini göremedim; sadece malzeme listesi var. tarifi de verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
Malesef hazırlanış kısmını ekleyemedim. Buraya yazıyorum :
Kayısıları minik küpler halinde doğrayın. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra süt ve yağı ekleyip, karıştırın. Daha sonra ceviz, üzüm, elma, tarçın ve kayısıyı ekleyin. Daha sonra da un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve düşük hızda mikserle yada bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Yağlanmış 26cm.'lik kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk. pişirin. Pişme sırasında ilk yarım saat fırının kapağını açmayın. Daha sonraki sürelerde kekin pişip pişmediğini anlamak için keke bıçak batırın, eğer bıcağa hamur yapışmamışsa kekiniz pişmiş demektir.
Afiyet Olsun...
Hatice, bu güzel keki yaptım (benimki bahar değil sonbahar keki oldu:) ve haftasonu Muğla ziyaretimize giderken götürdüm. Herkes çok beğendi, nefis oldu gerçekten. Teşekkür etmek istedim tarif için. Sevgiler!
Sibel, afiyet olsun. Arşivden bir tarif denediğini okuyunca çok mutlu oldum. Ayrıca beğenilmesi de çok güzel :)) Sevgiler...
kek tarifinizi dün denedim ve harika oldu ic malzemelerini biraz daha renklendirdim ve kek kalibinin alt tarafina badem süsü serptim pistikten sonra cevirdigimde süper bir görüntü oldu sirayla diger tariflerinizide yapacagim cok tesekkürler almanyadan selamlar.sesuna
Sesuna eline sağlık, beğenmene çok sevindim. Badem eminim çok yakışmıştır. Sevgiler...
Yorum Gönder