Sayfalar

Salı, Ocak 06, 2009

Yoğurtlu Yayla Kebabı



Bu kebabı televizyonda görüp yapmaya karar verdik. Annem pidesini, kayınvalidem etlerini hazırladı. Tabaklarda birleştirme işini de ben yaptım. Kime niyet kime kısmet diyerek bu harika yemeği son anda yemeğe kalmaya karar veren kuzenim ve eşiyle birlikte afiyetle tükettik. Biraz zahmetli ama gerçekten o zahmete değen bir yemek oluyor.

Malzemeler:


Pidesi İçin:

  • 2,5 su bardağı un
  • yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar ılık su
Kebabı İçin:

  • yarım kilo et
  • yoğurt
  • biber, domates
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı:

Etleri biraz zeytinyağında kavurun. Pidesi için tüm malzemelerden yumuşak bir hamur hazırlayın ve 3 parçaya bölün. Her birini fırın tepsisine uzun bir biçimde yayarak 5- 10 dk bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra üzerine su serpin. Kebabın sosu için bir tavada erittiğiniz tereyağına salçayı ekleyin. Baharatları ilave edin ve üzerine göz kararı su ekleyerek sosu kaynatın. Domates ve biberleri irice doğrayarak ister tavada ister fırında közleyin. Ben fırında közlemiştim. Şimdi sıra hepsini birleştirmekte. Servis tabağına küp doğramış olduğunuz pideleri yerleştirin. Üzerine birkaç kaşık yoğurdu yayın. Etleri de üzerine yerleştirin ve közlenmiş sebzeleri ilave edin. En üste de sosunu dökerek servis edin.

Afiyet olsun..

4 yorum:

birsence dedi ki...

gerçekten nefis görünüyor...akşama yapsammı ne yapsam acaba....:) ellerinize sağlık....

Anne ve kızları dedi ki...

Et alır almaz deneyeceğim bu kebabı,nefis görünüyor!Zaten kebaba bayılırım!!

şule dedi ki...

birsence, anne ve kızları görünüşü kadar tadı da çok güzel oluyor, deneyin mutlaka..

Adsız dedi ki...

maşallah demeden gecemeyeceyim.. söylemedende edemeyeceyim öyle balık yapan kocanın ayakları yıkanır derım. ama duymasın şımarır mımarır sonra allah korusun sen ona ne yaptında öyle yardımcı oluyor ya?ne diyem allah daim etsin ben bir türlü yaranamiyorumda.hoşca kal