Sayfalar

Çarşamba, Nisan 20, 2005

Vişneli Kek

Vişneli Kek

Aslında tarifin adı Tijen hanımın kitabında vişneli tart olarak geçiyordu ama bence kek oldu. Kek gibi akışkan bir hamur oldu fazladan un eklememe rağmen. Vişneli tartı çok severim ben. Ankara'da Beğendik, Canerler gibi yerlerde satılan üzerine kafes şekli verilmiş olan tartlardan bir türlü yapamadım ama hala umudum var :). Şekil olarak sevgili Hatice incirli ve elmalı tartlar'da tam istediğim şekli vermişti ama vişneli değildi :). Dün akşam, Hatice'nin önceden bana almış olduğu tart kalıplarını kullandım ama kalıplardan çıkarmakta zorlanmadık desem yalan olur. Size tavsiyem kelepçeli bir kalıpta yapıp dilim dilim keserek servis yapmanız. Şunu söylemeliyim ki eşim tadına bayıldı tabi ki bende. Biraz önce hatice'de baktı tadına, o da çok beğendi :).

Malzemeler:
  • yarım kilo çekirdeği çıkartılmış vişne
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 gr tereyağı (ben yarım bardaktan daha az zeytinyağı kullandım)
  • yarım limonun suyu
  • 3/4 su bardağı tam un (ben 1,5 bardak tam un kullandım)
  • 1 tutam tuz
  • 4 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı:

Yumurtaları iyice çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.Daha sonra yağ, limon suyu ve sütü katıp karıştırın. Karışıma nişasta, un, tuz, karbonatı ekleyin yağlanmış kalıba dökün. Üzerine vişneleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dk pişirdikten sonra soğutup servis yapın. Biz soğumasını bekleyemedik :).

Afiyet olsun...

6 yorum:

Tijen dedi ki...

Eline saglik sevgili Sule!
Zaten tarifler her zaman yeniliklere ve degisikliklere açiktir. Onlar bizlerden çok daha anlayisli. Diyorlar ki: 'al beni, oyna.. sonra sevdigin sekle sok ve sun sevdiklerine..'
Sitene link veriyorum.
Sevgiler,
Tijen

Adsız dedi ki...

Sevgili Tijen sen olmasaydın böyle bir lezzeti tadamazdık. Yorumun için de çok teşekkürler.. Seni sitemizde görmek bir harika!
Sevgilerimizle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Şule Hanım
Öncelikle ellerinize sağlık...
Vişneli kekler süpeer görünüyor.Bende denemeyi düşünüyorm.
Ama tarif açıklamsı yok sadece bir cümle..açıklamanın detayını yazınızda yer alan linktenmi takip etmeliyiz.
Teşekkürler...
Sibel

Adsız dedi ki...

Sibel hanım kuru fasulye yemeğinin açıklamasında da yazdığım gibi malesef bir problem var. Tarifleri bir ekliyorum bir ekleyemiyorum :(. Bu yüzden vişneli kekin hazırlanışını buraya kopyalıyorum. En kısa zamanda anasayfaya da eklemeye çalışacağım.
Yorumunuz için de teşekkürler.. SEvgilerimle...

Hazırlanışı:
Yumurtaları iyice çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra yağ, limon suyu ve sütü katıp karıştırın. Karışıma nişasta, un, tuz, karbonatı ekleyin yağlanmış kalıba dökün. Üzerine vişneleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dk pişirdikten sonra soğutup servis yapın. Biz soğumasını bekleyemedik :).

Afiyet olsun...

Adsız dedi ki...

tarif çok güzele benziyor.
misafirlerime yapmayı düşünüyorum.
şekildeki gibi kaç adet kek çıkıyor aceba?

Adsız dedi ki...

anonymous 6 tane tart kalıbıyla, 6 tane de muffin kalıbıyla çıktı diye hatırlıyorum. Ama tam emin olamıyorum. İstersen 24 cm'lik yuvarlak bir kalıba yapıp pasta gibi dilimleyerek de servis yapabilirsin. Yumuşacık bir kek oluyor. Denerseniz afiyet olsun..