Malzemeler:
· 250 gram pötibör bisküvi
· 1 su bardağı tozşeker
· 125 gram eritilmiş margarin
· 1 adet yumurta
· 2 çorba kaşığı kakao
· 1 çorba kaşığı süt
· yarım çay bardağı fındık
· 1 çay bardağı damla çikolata
· 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
· 1 çorba kaşığı üzüm
· 2 adet kuru incir
· 1 çorba kaşığı kuru dut
· 2-3 adet kuru kayısı
· Üzerine: 1 su bardağı çikolata sos
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Ben yumurta
kullanmadığımdan şekeri direk kaba boşalttım. Margarin,süt ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın. Artık evde margarin bulundurmuyorum. Yaptıklarımın mümkün olduğu kadar sağlıklı olmasına çalışıyorum. Ben biraz tereyağı erittim su bardağına koydum ve yarım su bardağı olana kadar da zeytinyağı(riviera) ekledim. Karışımın içine bisküvileri kırın. İncir ve kayısıları küçük küçük doğrayın. Dut ve kuru üzümle birlikte karışıma ekleyin. Fındık (ben ceviz kullandım), portakal kabuğu ve damla çikolatayı ekleyip iyice harmanlayın. Düz bir zemine yağlı kağıt veya folyoyu yayın. Karışımı kağıdın üzerine boşaltın. Kağıdı iki tarafından içe doğru toplayıp piramit şekli verin. (bakmayın ben beceremedim :)) Derin dondurucuda veya buzlukta 1 gece bekletin(4-5 saat yetti). Dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine dilerseniz çikolata sos ve hindistan cevizi gezdirip servis yapın. Ben sadece hindistan cevizini tercih ettim.
Afiyet olsun...
Pazartesi, Nisan 04, 2005
Kuru Meyveli Mozaik Pasta
Etiketler:
Pastalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
merhaba, eline sağlık çok güzel görünüyor. ben mozaik pastaya pudra şekeri koyuyorum böylece yerken herhangi bir rahatsızlık hissetmiyoruz.. siziznle paylaşmak istedim. sevgilerimle
aylin irkin
aylin teşekkürler. sitedeki ilk tarife ilk yorum senden :)) pudra şekeri iyi fikir. ama siteye son eklediğim kuruyemişli piramit pasta normal şekerle yapınca da çok güzel oldu. onu denemeni öneririm. sevgiler..
Merhaba
Mozaik Pastayı çok seviyorum meyvelisinide deneyecem. Zaten bende aynı şekilde yapıyorum. Yalnız piramit şekli için ben bir temiz poşet ayarlıyorum ona döküyorum biraz 2-3 tarafında bastırıp bu şekilde şekil alması kolaylaşıyor sonra uzunlamasına dibinde ucuna sivrilterek şekil veriyorum poşette daha rahat şekil veriyorsunuz yırtılma olasılığı olmuyor şekli verdikten sonra temiz bir poşet, folya ya alıyorum sonra buz dolabına koyuyorum.
sevgili hande ben de çok seviyorum mozaik pastayı. piramit şeklini vermek için aynı yöntemi kullanıyoruz. sevgiler..
YA tart jolesi ni ayrintili yazin tsk
merhabalar ben bu pastayı yaptım harikaydı tavsiye edilir
handan deneyip memnun kalmana çok sevindim. afiyet olsun :)
bu pastayı denemek istiyorum fakat süt mktarı az degilmi 1 su bardagı olamsı gerekmiyormu cevaplarsanız sevinirim günümde yapmak istiyorum
Yorum Gönder