Sayfalar

Perşembe, Nisan 07, 2005

Turunç Reçeli




Uzun süren bir tarif araştırmasından sonra, istediğim gibi bir turunç reçeli tarifini üyesi olduğum yemek tarifleri grubunda buldum. Bu tarifte meyvelerin kabukları eklenmediği için reçelde çok fazla acı tat almıyorsunuz. Yapımı 3 gün sürüyor ama merak etmeyin bu sürede yapmanız gereken fazla işlem yok.

Lezzetine gelince eşim de bende çok beğendik; Şule'ye de ertesi gün küçük bir kavanozda getirmiştim. Eve gitmeyi beklemedik; yemekhaneye çıkıp ekmek aldık tadına bakmak için :) ve Şule tahminimden de çok beğendi tadını :)))

Malzemeler:
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 adet greyfurt
  • 5 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
Hazırlanışı :

1.Gün :
Bütün meyvelerin kabuklarını soyun. Greyfurtun beyaz kısımlarını da iyice soyun. Greyfurtun acılığıdan hoşlanmıyorsanız zarlarını temizleyin. Sonra hepsini minik kupler halinde kesip ( eğer portakal ve limonun zarları kalın ve size nahoş görünüyorsa onları da temizleyebilirsiniz ) orta boy bir tencereye koyun ve uzerine suyu ekleyip tencerenin kapagini kapatin. Bu şekilde 1 gece bekletin.

2. Gün :
Tencereyi ocağa alın ve altını açın. Kaynamaya başlayınca ocağı yarıma getirin ve tenceredeki karışım 2/3'üne düştüğünde altını kapatın. Yine 1 gece bekletin.

3. Gün :
Sabah, tencereye sekeri ekleyin ve aksama kadar bekletin. Aksam yine ocağı açın; reçel kaynamaya başladığında ocağı yarıma getirin ve 15 dk. kadar kaynatın. Reçel kaynarken üzerinde oluşan köpükleri bir tahta kaşık yardımı ile alın. (metak kaşık daha çok köpük oluşturuyor)

Afiyet Olsun ...

2 yorum:

Dilek... dedi ki...

Cok enteresan bir tarife benziyor. Denemek isterim. 1. asamaya dair bir sorum var: meyveleri kup kup dograrken, zar'lari temizlemek gerekiyor mu? Gerekmiyorsa, o zarlar sonra hissedilmiyor recelde? Simdiden tesekkurler yanit icin.

Adsız dedi ki...

Dilek, aslında bu kısmı da tarife eklemeliyim. Hatırlattığın iyi oldu. Greyfurtun zarları acılığa neden olduğu için tüm zarlarını temizleyip içini küp küp doğradım. Limon ve portakalda o kadar uğraşmadım ama onların da çoğu zarlarını temizledim.
Sevgiler...