Sayfalar

Perşembe, Nisan 14, 2005

Annemin Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Annelerden ölçüyle tarif almak oldukça zor. Zaten alamadım da :). Aslına bakarsanız kabak tatlısını ben de göz kararı şeker ile yapıyorum çünkü kabağın cinsine göre eklenen şeker miktarı değişiyor. Anneciğim kabak tatlısı yaptığında beni hiç unutmaz mutlaka bir miktar ayırır. Bu fotoğraf da geçen cumartesi bize geldiğinde getirmiş olduğu tatlı. Annem 3 kilodan yapmış kabağı ben genelde 1 kilodan yapıyorum. Tencereye kabakları koyduktan sonra üzerine şeker döküp, kısık ateşte taşırmadan yavaş yavaş pişiriyoruz. Soğuduktan sonra da bol miktarda cevizle servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

1 yorum:

pirik dedi ki...

en sevdiğim tatlııı,ahh