Sayfalar

Pazar, Nisan 10, 2005

Portakal Şuruplu Kek

Portakal Şuruplu Kek

Portakal zamanı geçmeden siteye eklemek istedim bu keki. Lise yıllarından beri mutfağa ilgim olduğundan gördüğüm değişik tarifleri hep not alırdım. Bu da yıllar önce tarifini yazdığım bir kek o yüzden nerden yazdığımı hatırlamıyorum.


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 11 tepeleme yemek kaşığı un
Şurup için :
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı :

24 cm.'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını sıvıyağ ile yağlayın. Yumurta ve şekeri bir kapta mikser ile iyice çırpın. portakal suyu,sıvıyağ ve portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. Unu,vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek diğer malzemelere ekleyin ve düşük hızda karıştırın. Önceden ısınmış 175 derece fırında 20 dk. pişirin. Bu arada küçük bir tavaya şurup malzemelerini koyup birkaç dk. kaynatın. Kek pişince üzerine kürdan ile delikler açın. Şurubu kekin üzerine dökün. Soğuyana kadar bekleyin.

Afiyet olsun...

4 yorum:

Estelle dedi ki...

Merhaba! Hi lemon suyu ile denedin mi bu keki?

mutfak dedi ki...

Merhaba Estelle,
Limon suyu ile hiç denemedim ama öyle de güzel olabilir. Birde sanırım şeker miktarını da arttırmak gerekebilir.
Sevgiler...

Pınar dedi ki...

Ben tarifinizi aynen uyguladım ve çok güzel kıvamında bir kek oldu. Kek sevmeyen ben bile keyifle yedim. Portakal ile çok iyi gidiyor. Tarif için çok teşekkürler..

hatice dedi ki...

Pınar, afiyet olsun. Deneyip beğenmene çok sevindim. Sevgiler...