Cumartesi günü 1 hafta spor yapmanın ve 2 kilo vermenin ödülü olarak bu tartı yaptım :). Uzun uğraşlar sonucunda lezzetli bir tatlı oldu. Eşim 2 dilim yedi. Kalan tartı da pazar günü annemlere götürdüm. Eşimin ailesi de annemlere geldi ve tartın hepsi bitiverdi. Annemin günü için de vişnelisini yapmayı düşünüyorum. Tart hamuru tarifi sofra dergisinden.
Malzemeler:
Tart Hamuru için:
- 125 gr margarin (ben çoğunu zeytinyağı kullandım, biraz da tereyağı kattım)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 çay bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 10-15 şekerpare kayısı
- 2 bardak su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Tart hamuru için yumurta, şeker ve yağı iyice karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı katarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ben 35 dk pişirdim. Fırından çıkan tart hamurunu soğuması için bir kenara alın. Krema için, bütün malzemeyi bir tencereye alın yoğunlaşana kadar pişirin. Kayısıları yıkayıp, bıçakla ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. 2 bardak su ve 3 kaşık toz şekerle 10 dk pişirin. Kayısıları süzüp bir tabağa alın. Tart kalıbını ters çevirin ve kremayı hamurun çukur kısmına dökün. Üzerini kayısılarla süsleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
16 yorum:
goruntu harika en yakin zamanda denemek istiyorum:)ellerinize saglik,
Ellerinize sağlık :) Zaten acım şu an; resmi görür görmez monitöre dalasım geldi. Sabahın 5'inde de nerden yemek bulacam ben. Sitenizi sık kullanılanlarıma ekledim; başarılarınızın devamını dilerim. Mümkünse kermes felan açtığınızda davetiyemi isterim; kafama takıldı bu pasta. Yemem lazım. :)
arzu, supervito teşekkürler. Kermes hiç aklımızda yok ama , olur ya hani, o zaman sana da haber veririz.:)
Müthiş görünüyor ellerine sağlık bende mutlaka deneyeceğim.
nilüfer teşekkürler. vişnelisini de bu akşam yapacağım annemin arkadaşları için. inşallah cumaya eklerim siteye.
selam vişnelisini bugün yaptım hoş oldu handan
handan afiyet olsun.
Şule tartta margarin yerine kullandığın zeytinyağ miktarını öğrenebilirmiyim ? yani 1 çay bardağımı yoksa daha fazla mı ?
nilüfer yarım su bardağı kadar kullanmıştım.
merhabalar, kayısılı birşeyler yapmak istiyordum ben de. çok güzel bir tarif, teşekkürler.
selin (www.selincaglayan.com)
selin kayısılarını kayısılı muffin ile de değerlendirebilirsin. çok güzel oluyorlar.
http://tugbalife.blogcu.com/1574551/
burada tarifinizin resmi kullanılmış, tesadüfen gördüm ve şaşırdım. gerçi diğer sitelerinde tarifleri aynen var. siz sadece resimle kurtulmuşsunuz...
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. kendisi hala kullanmaya devam ediyor. maalesef mail adresi olmadığı için mail de atamıyorum. blogcuya üye olmadığım için yorum da yazamıyorum. yine de teşekkür ederim.
Merhabalar
Tarifleriniz her zamanki gibi müthiş..Ben tart yapmaya karar verdim ve sabahtan beride arıyorum beni yormayacak gibi olanadan..Çilek reçeli döksem üstüne ne olur acaba?
kayısılı tartın üzerine çilek reçeli nasıl olur bilemiyorum. sade hali güzeldi.
selamm tartınızı yapıp yayınladım. nefisti herkes bayıldı ellerinize sağlık. ben böğürtlenli yaptım. sevgiler.
Yorum Gönder