Sayfalar

Pazartesi, Haziran 27, 2005

Kayısılı Tart

Kayısılı Tart

Cumartesi günü 1 hafta spor yapmanın ve 2 kilo vermenin ödülü olarak bu tartı yaptım :). Uzun uğraşlar sonucunda lezzetli bir tatlı oldu. Eşim 2 dilim yedi. Kalan tartı da pazar günü annemlere götürdüm. Eşimin ailesi de annemlere geldi ve tartın hepsi bitiverdi. Annemin günü için de vişnelisini yapmayı düşünüyorum. Tart hamuru tarifi sofra dergisinden.

Malzemeler:
Tart Hamuru için:
  • 125 gr margarin (ben çoğunu zeytinyağı kullandım, biraz da tereyağı kattım)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 çay bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
  • 10-15 şekerpare kayısı
  • 2 bardak su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:

Tart hamuru için yumurta, şeker ve yağı iyice karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı katarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ben 35 dk pişirdim. Fırından çıkan tart hamurunu soğuması için bir kenara alın. Krema için, bütün malzemeyi bir tencereye alın yoğunlaşana kadar pişirin. Kayısıları yıkayıp, bıçakla ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. 2 bardak su ve 3 kaşık toz şekerle 10 dk pişirin. Kayısıları süzüp bir tabağa alın. Tart kalıbını ters çevirin ve kremayı hamurun çukur kısmına dökün. Üzerini kayısılarla süsleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

16 yorum:

Adsız dedi ki...

goruntu harika en yakin zamanda denemek istiyorum:)ellerinize saglik,

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık :) Zaten acım şu an; resmi görür görmez monitöre dalasım geldi. Sabahın 5'inde de nerden yemek bulacam ben. Sitenizi sık kullanılanlarıma ekledim; başarılarınızın devamını dilerim. Mümkünse kermes felan açtığınızda davetiyemi isterim; kafama takıldı bu pasta. Yemem lazım. :)

Adsız dedi ki...

arzu, supervito teşekkürler. Kermes hiç aklımızda yok ama , olur ya hani, o zaman sana da haber veririz.:)

Adsız dedi ki...

Müthiş görünüyor ellerine sağlık bende mutlaka deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

nilüfer teşekkürler. vişnelisini de bu akşam yapacağım annemin arkadaşları için. inşallah cumaya eklerim siteye.

Adsız dedi ki...

selam vişnelisini bugün yaptım hoş oldu handan

Adsız dedi ki...

handan afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

Şule tartta margarin yerine kullandığın zeytinyağ miktarını öğrenebilirmiyim ? yani 1 çay bardağımı yoksa daha fazla mı ?

Adsız dedi ki...

nilüfer yarım su bardağı kadar kullanmıştım.

Adsız dedi ki...

merhabalar, kayısılı birşeyler yapmak istiyordum ben de. çok güzel bir tarif, teşekkürler.

selin (www.selincaglayan.com)

Adsız dedi ki...

selin kayısılarını kayısılı muffin ile de değerlendirebilirsin. çok güzel oluyorlar.

Adsız dedi ki...

http://tugbalife.blogcu.com/1574551/

burada tarifinizin resmi kullanılmış, tesadüfen gördüm ve şaşırdım. gerçi diğer sitelerinde tarifleri aynen var. siz sadece resimle kurtulmuşsunuz...

Adsız dedi ki...

bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. kendisi hala kullanmaya devam ediyor. maalesef mail adresi olmadığı için mail de atamıyorum. blogcuya üye olmadığım için yorum da yazamıyorum. yine de teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Merhabalar

Tarifleriniz her zamanki gibi müthiş..Ben tart yapmaya karar verdim ve sabahtan beride arıyorum beni yormayacak gibi olanadan..Çilek reçeli döksem üstüne ne olur acaba?

Şule dedi ki...

kayısılı tartın üzerine çilek reçeli nasıl olur bilemiyorum. sade hali güzeldi.

Halenze dedi ki...

selamm tartınızı yapıp yayınladım. nefisti herkes bayıldı ellerinize sağlık. ben böğürtlenli yaptım. sevgiler.