Sayfalar

Salı, Nisan 26, 2005

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Pazar günü daha önce almış olduğum yarım kilo taze fasulyeyi pişirdim ve eşimle bir oturuşta bitirdik :). Fasulye de güzelmiş çünkü çabuk pişti. Sıcak havalarda lezzetli ve hafif bir yemek için öneririm. Fasulyeleri fotoğraf çekeceğim için bütün olarak pişirmek istesem de eşim ortadan ikiye keserek pişirmem konusunda ısrar edince kıramadım.

Malzemeler: (2-3 kişilik)
  • yarım kilo taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 tahta yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 domates rendesi
  • 1-2 yemek kaşığı domates püresi (veya salçası)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kesme şeker
  • tuz
Hazırlanışı:

Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları minik minik kıyın. Zeytinyağında soğan ve sarımsakları kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesleri ve domates püresini ekleyin. Temizlenmiş fasulyeleri ekleyin , şekeri ekleyin ve şöyle bir karıştırın. Tencerenin kenarından biraz su ekleyin kapağını kapatın ve pişirin. Pişmeye yakın tuzunu atın. Nisan ayının bir yemek dergisinde malzemeleri koyduktan sonra tencerenin kapağına yağlı kağıt serip, porselen tabak kapatın diyordu. Bunun lezzetine nasıl bir katkısı olduğunu bilmiyorum. İsteyenler bu şekilde de pişirebilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

slm bende yapiyorum ama butun malzemelerini tencerede karistirip normalden az su ekleyip tencerenin agzini folyo ile kapatip sonrada kapagi kapatiyorum,boylelikce buharda guvecte pismis gibi oluyor.hem basit zahmetsiz kisik ateste 45 dk.da falan pisiyor.cogu yemegimi oyle pisiriyorum.mesela dolma-sarma,sulu patates,misiri haslamayi bile bu yontemle yapiyorum.tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

songül hanım yorumunuzu yeni gördüm. sizin yönteminiz de çok güzel.deneyeceğim mutlaka. fazla vakti olmayanlar için de düdüklüde 20 dk pişirmeyi öneririm.