Tarif Ayşe Tüter'den. Bu da pazar günü yaptığım bir tarif. Evdeki 2 adet patlıcanı değerlendirmek için bu tarifi buldum. Tarifte 4 adet milföy hamuru kullanılıyordu, fakat 4 tanesi hazırladığım içe az gelince buzlukta kalan son 2 milföyü de çıkarttım. Toplam 6 tane bohçamız oldu. Fakat bohçalarımın yaprakları pişerken açıldı :). Yanına da ayran yapıp afiyetle yedik.
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- karabiber, tuz
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 dilim ince kıyılmış pastırma
- 6 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı (ben yoğurt kullandım)
- çörek otu, susam
2 adet patlıcanı fırında közleyin. Kabuklarını soyup sıcak suyun altında bir süre tutun. İnce ince kıyın. Karabiberi, tuzu, kaşarı ve pastırmayı ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına 1 çorba kaşığı karışımdan koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üzerine yoğurt sürüp, çörek otu ve susamla süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
2 yorum:
Dün akşam susamlı ekmek yapacaktım kısmet patlıcanlı bohçayaymış iyikide yapmışım eşimde bende bayıldık bu tarife.
nilüfercim beğendiğinize çok sevindim. afiyet olsun.
Yorum Gönder