Sayfalar

Pazar, Temmuz 03, 2005

Kepekli Kurabiye

Kepekli Kurabiye

Cumartesi günü kek yapmak istedim. Fakat kek için gerekli malzeme olmadığından başka tarif bakınmaya başladım. Ayşe Tüter'in kepekli kurabiyesini biraz değiştirerek yapmaya karar verdim. Hafif bir kurabiye oldu.

Malzemeler:
  • 2 - 2,5 su bardağı kepekli un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım su bardağı diyet süt
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:

Unu ve kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine süt, üzüm, tarçın, yumurta ve pudra şekerini katıp yoğurun. Benim kurabiyelerim biraz tatsız oldu, şeker miktarını artırabilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarladığınız hamurları yerleştirin. Benim toplam 17 adet kurabiyem oldu. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dk pişirin.

Afiyet olsun..

1 yorum:

Anonim dedi ki...

benim için :)) mutlaka dicem canım sağol