Sayfalar

Pazartesi, Temmuz 04, 2005

Patlıcanlı Bohça

Patlıcanlı Bohça

Tarif Ayşe Tüter'den. Bu da pazar günü yaptığım bir tarif. Evdeki 2 adet patlıcanı değerlendirmek için bu tarifi buldum. Tarifte 4 adet milföy hamuru kullanılıyordu, fakat 4 tanesi hazırladığım içe az gelince buzlukta kalan son 2 milföyü de çıkarttım. Toplam 6 tane bohçamız oldu. Fakat bohçalarımın yaprakları pişerken açıldı :). Yanına da ayran yapıp afiyetle yedik.

Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan
  • karabiber, tuz
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 dilim ince kıyılmış pastırma
  • 6 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı (ben yoğurt kullandım)
  • çörek otu, susam
Hazırlanışı:

2 adet patlıcanı fırında közleyin. Kabuklarını soyup sıcak suyun altında bir süre tutun. İnce ince kıyın. Karabiberi, tuzu, kaşarı ve pastırmayı ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına 1 çorba kaşığı karışımdan koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üzerine yoğurt sürüp, çörek otu ve susamla süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Dün akşam susamlı ekmek yapacaktım kısmet patlıcanlı bohçayaymış iyikide yapmışım eşimde bende bayıldık bu tarife.

Adsız dedi ki...

nilüfercim beğendiğinize çok sevindim. afiyet olsun.