Pazar, Temmuz 17, 2005
Haydari
Mangalın yanına yaptığım mezelerden biri. Diğeri de Oktay Usta'dan acılı ezme idi. Onun tarifini de Figen'in fotoğrafladığı Yemek ve Biz sitesinde bulabilirsiniz. Haydariyi yapmak çok basit. 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurda 3-4 diş ezilmiş sarımsak, bir tutam dereotu ve biraz tuz ekleyip iyice karıştırıyorsunuz. 1 yemek kaşığı kadar su da ekleyebilirsiniz. Üzerine bir kaç damla sızma zeytinyağı döküp dereotlarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz..
Etiketler:
Salatalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
13 yorum:
günaydın.çok hoş görünüyor.ben haydariye dereotu yerine kuru nane koyuyoram çok lezzetli oluyor.
Bayılırım. Ellerinize sağlık. Çok çekici görünüyor.
Sevgilerimle:)
cimcime ben de çok severim. teşekkürler.
isimsiz naneyle de güzel oluyor evet. Öyle de yemiştim.
biraz icine irice dovulmus ve haslanmis ceviz katilinca daha da lezzetli oluyor emin olun:)ellerinize saglik,
Sevgiler,
arzu haşlanmış cevizi ilk defa duyuyorum. Bu arada cevizli haydari de hiç yememiştim. Denemek lazım. Teşekkürler. Bebişine öpücükler :)
ya bende neden resimler gozukmuyor arkadaslar yardimci olurmusunuzzzzzzzzzzz????
rabis ben de bazen Tijen'in sitesindeki resimleri göremiyorum. Zaman zaman oluyor galiba ama neden olduğu konusunda bir fikrimiz yok.
cevizle birlikte ufalanmış beyaz peynir de koyabilirsiniz.
Şulecim eline sağlık, ben önceden hiç yapmazdım haydari hep yoğurdu sade olarak yerdik. Bu tarifi bir kere deneyince Özkan artık hep haydari istiyor :) Misafirlerime de yapmaya başladım. Çok teşekürler...
teşekkürler hatice. yoğurt yemenin değişik bir şekli. hem basit hem lezzetli ben de salatanın yanına yapıyorum mutlaka misafirlerime..
haydariyi seven biriyle konuştuum için haydari yapmaya söz verdim tarifide burdan verdi umarım güzel olur =) ellerinize sağlık..
bu kadar az ve lezzetli malzemenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan şey mutlaka güzel olur. sevgiler..
Dışarlarda pek yememeye dikkat ediyorum malum sarmısaklı oluşu, evde yapıp şöyle doya dola yiyeceğim ellerinize sağlık
çay kazanları
Yorum Gönder